Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam , mam problem w zasadzie na desce rozdzielczej wyskakuje mi problem czasami . Chodzi o kontrolke ESB caly czas mi wyskakuje jak jeździe po drogach po za miastem . Nie moge dodawać gazu za bardzo bo mi się włącza ta kontrolka , samochód mi przerywa , cały czas mi się tnie . Czasami słysze przycisk jakby się właczał i wyłaczał w silniku . Co najgorsze jak podłaczam w komputera nic mi nie wyskakuje , jakieś pomysły co to może być i czy ktoś miał taki problem . Prosze o rade i pomoc ;) Edytowane przez szary195
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pokaż o jaką dokładnie kontrolkę chodzi. Niesamowite są te komputery, które nie pokazują błędów jak jest ewidentna usterka. Do diagnostyki najlepiej mieć inpa lub ista.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czyli o DSC Ci chodzi :wink: objawy wskazują na jeden z czujników abs, trzeba podpiąć się z programem do bmw i będzie widać, który czujnik podaje niewłaściwą prędkość.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Nie o DSC , DSC osobny przecisk jest , a to chodzi o ESB , kontrolka normalna w panelu . Wieksza informacje że samochód traci doszczętnie moc .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Druga od dołu na środku?

maxresdefault.jpg

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przeczytaj co napisałeś kilka razy i co jest w tytule..w bmw odpowiednikiem ESP (nie ESB) jest DSC i dalej twierdzę, że masz problem z jednym z czujników. Jakim programem był sprawdzany?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

To co mam iść do elektronika i niech mi sprawdzi cały system DSC i wszystkie czujniki abs . Tylko że komputer sprawdzi mi że wszystko okey . I dalej się pojawi problem

A co z przyciskiem DTC ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak, ale takiego który ma inpa lub ista, ewentualnie wie jak w innym znaleźć przyczynę. Czytaj instrukcję lub :search:

viewtopic.php?t=142134

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Tylko ze jak znowu podłaczy przez inpa lub ista i nic znowu nie wykryje . To jaka może być przyczyna ten DSC może ulec uszkodzenia lub błędy w systemie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak będzie mieć pojęcie to przy pomocy jednego lub drugiego programu ustali przyczynę, ale chyba nie sądzisz, że to zagwarantuję za kogoś :wink: jak jesteś z Dolnego śląska to zapraszam, jak z innego rejonu to raczej szkoda zachodu z tak błahą sprawą. Jeszcze dla formalności: kierownicę masz prosto? Zawieszenie sprawne? Nie ściąga auta?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Ok zobaczymy . Jak dla ciebie błahą sprawą jest że, jak będę jechał pod górkę i w połowie drogi stanie mi samochód i więcej nie pojade - " silnik nie daje rade z pedałem gazu a do końca go wcisnełem " to już nie wiem co musiało by się stać złego żebyś zauważył że to poważna usterka :P . Tak jestem z dolnego śląska dokładne z Głogowa . A ty masz jakiś zakład czy coś że mogę przyjechać bezpośrednio . Tak kierownice mam prosto , nie mam problemów z zawieszeniem i nie sciąga auta
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przeczytaj co napisałeś kilka razy i co jest w tytule..w bmw odpowiednikiem ESP (nie ESB) jest DSC

@szary 195 .... prosze zmien w temacie : E90 318i - kontrolka ESB :nienie:

Temat powinien byc : E90 318i - kontrolka DSC ( ESP ) :cool2:

Pozdrawiam Andrzej
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ok zobaczymy . Jak dla ciebie błahą sprawą jest że, jak będę jechał pod górkę i w połowie drogi stanie mi samochód i więcej nie pojade - " silnik nie daje rade z pedałem gazu a do końca go wcisnełem " to już nie wiem co musiało by się stać złego żebyś zauważył że to poważna usterka :P . Tak jestem z dolnego śląska dokładne z Głogowa . A ty masz jakiś zakład czy coś że mogę przyjechać bezpośrednio . Tak kierownice mam prosto , nie mam problemów z zawieszeniem i nie sciąga auta

Może źle się wyraziłem, miałem na myśli, że przyczyna pewnie jest błaha a nie skutek :8) pisz na pw jak chcesz podjechać. Popraw tytuł, bo razi w oczy :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Dobra dobra już zmieniłem opis tematu na taki jak powinien być . Tylko powiedźcie mi dlaczego jak wysłałem linki to tam jest inny w ogóle skrót taki jak miałem wcześniej w opisie . Nawet tej ikonki ESP nie mam co samochów w poślig w pada
Opublikowano

Dałem do serwisu BMW oni podłączeli do komputera a nawet zrobili próbe samochodu mojego i dalej stwierdzeli że nic sie nie dzieje i samochód sprawny .

Niewiem czy dobry pomysł jest napisanie pisma że z serwisu odebrałem niesprawny samochód

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Widocznie masz omamy :roll: a te obajwy, które opisałeś w pierwszym poście nie wystąpiły podczas ich próby, kontrolka nie świeci się?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Jakie omany , normalnie jeżdze i mi się swieci kontrolka nadal i dosyc często , mam niesprawny samochód i tyle . Sprawdzili i podczas próby wszystko działa i nie świeci
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolego dzwignij auto i obracajac kolem szukaj uszkodzenia na pierscieniu ABS.

Jak sie da to pierscien szczoteczka druciana przelec.

Musisz tak zrobic z kazdym kolem a jak znajdziesz uszkodzony pierscien to go musisz wymienic.

Posprawdzej tez czy nie masz wybitego lozyska na ktoryms kole.

Tego Ci komputer nie pokaze a tu znajdziesz rozwiazanie problemu

Rozumiem ze masz jeden rozmiar opon...

Wcisnij przycisk DTC bedziesz normalnie jezdzil do usuniecia usterki