Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zakupilem swoje wymarzone Bmw e90, niestety nie spodziewalem sie, ze pakiet podstawowy bedzie az tak slaby, a podczas oględzin nie wydawalo sie najgorzej.

Czy moglibyscie mi polecic jakis ciekawy zestaw do mojego auta ktory sobie sam zamontuje? Radio posiasam BMW PROFESSIONAL.

Chodzi mi raczej o zamiane glosnikow plus jakis wzmacniacz, ew. dołożenie tuby.

Nie chcialbym tez wydac za duzo, fundusz to okolo 700zl- przynajmniej na poczatek.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam, zakupilem swoje wymarzone Bmw e90, niestety nie spodziewalem sie, ze pakiet podstawowy bedzie az tak slaby, a podczas oględzin nie wydawalo sie najgorzej.

Czy moglibyscie mi polecic jakis ciekawy zestaw do mojego auta ktory sobie sam zamontuje? Radio posiasam BMW PROFESSIONAL.

Chodzi mi raczej o zamiane glosnikow plus jakis wzmacniacz, ew. dołożenie tuby.

Nie chcialbym tez wydac za duzo, fundusz to okolo 700zl- przynajmniej na poczatek.

Pozdrawiam

Jak dla mnie najprostszym rozwiązaniem, nie za drogim, dającym już fajne efekty to dołożenie wzmacniacza BOSE 3510 np. z Audi A6 czy Lancii.

Robisz wiązke (albo zlecasz jak nie umisz) by było plug&play pod fabryczne złącze ISO w radiu.

Podłączasz i jest efekt wow z dwoma wyjściami na subwoofer.

Koszt takiego wzmaka to 50-100zł i jest mały.

Drugi etap to wymiana głośników, bo już na takim wzmaku te fabryczne będą za słabe. Za około 500-600zł jest jakiś dedykowany zestaw, albo postaraj się o głośniki z HiFi / Logic 7.

Trzeci etap to wygłuszenie drzwi.

Da to myślę 100% poprawę jakości i głośności dźwięku. Na pewno warto.

Jeśli dołożysz samego wzmaka i na tych głośnikach stwierdzisz wow - może tak wystarczy, to wygłusz jeszcze drzwi. To bardzo ważne.

Opublikowano

Poraz kolejny jestem zaskoczony rzetelnoscia i checia pomocy na tym forum. A mowia, ze w bmw sa same chamy :roll:.

Dzieki wielkie za odpowiedz, bardzo mi sie podoba to rozwiazanie i na 100% je rozwaze, niskie koszty dobry efekt to lubie!

Pozostaje mi jeszcze poszukac o co dokładnie chodzi z przerobieniem wiazki, ale w dziaiejszej dobie internetu pewnie mi sie uda.

Pozdrawiam!

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Poraz kolejny jestem zaskoczony rzetelnoscia i checia pomocy na tym forum. A mowia, ze w bmw sa same chamy :roll:.

Dzieki wielkie za odpowiedz, bardzo mi sie podoba to rozwiazanie i na 100% je rozwaze, niskie koszty dobry efekt to lubie!

Pozostaje mi jeszcze poszukac o co dokładnie chodzi z przerobieniem wiazki, ale w dziaiejszej dobie internetu pewnie mi sie uda.

Pozdrawiam!

Chodzi o zrobienie praktycznie przedłużacza do kostki od radia które będzie pasować do tego bosiaka