Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chcialbym zapytac czy ktos ma lub mial

Podobny problem do mojego i jak go rozwiazal

Otoz na biegu jalowym mocno drga lewarek po dodaniu gazu drzenie ustaje , na postoju na 1 biegu rowniez drzy przy ruszaniu odczuwalne lekkie drgania karoserii , przy odpaleniu i gaszeniu silnika rowniez lekko zakolysze samochodem dodam ze przy postoju na swiatlach na biegu jalowym od czasu do czasu obroty spadaja i rowniez czuc lekkie zabujanie samochodem prosze o pomoc z gory dziekuje.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
przykro mi, ale jeśli masz N43 motor to czekają Cię wtryski... i to komplet..

Diagnostyka silników N53 i N43

Możliwość zdalnej diagnostyki, szczegóły zapraszam na PRIV

6CiWSrm.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Licz 800 wtrysk (jest promo w ASO) plus robocizna. Dobra cena to 200 za wymianę. U mnie wyszlo w R6 5tys....

6CiWSrm.png

Opublikowano
Przerabiales to u siebie jaki koszt ewentualnie ?

Mechanik podejrzewa ktoras z poduszek wolalbym zeby to bylo to hehe

Przede wszystkim pytanie czy masz drgania tylko i wyłącznie lewarka, czy są one może również odczuwalne na karoserii, fotelach, kierownicy. Bo jeżeli tylko lewarka, to się przyzwyczaj bo wychodzi na to że w E90 to normalne.

Jak nie chcesz wymieniać rzeczy na zapas, to nie obędzie się bez zapoznania się z programem INPA i wieloma godzinami uczenia się i analizowania. Jeżeli chcesz szybciej, to zacznij od świec i cewek, co jest najtańszym rozwiązaniem. Ja poduszki wymieniłem u siebie w N52 i okazało się że to jednak nie one były przyczyną delikatnych drgań.

Opublikowano

Witaj dzieki za odpowiedz .

Raczej nie jesten zwolennikiem wymieniania czegos na zapas.

Na postoju drgania wystepuja tylko na drazku

Jedynie przy ruszaniu lekko zadrzy buda ,przy odpaleniu i gaszeniu samochodu rowniez.

Swiece zmienialem tydzien temu

A ty doszedles do tego co bylo przyczyna drgan w twoim samochodzie? Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

nie każę mu tego kupować... u mnie były to wtryski, po wymianie cewek i świec nadal było to samo.

Pytanie brzmi jak szybko masz czarną końcówkę z wydechu, bo to też wiele mówi o stanie wtryskiwaczy.

6CiWSrm.png