Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

jestem posiadaczem bmw e91 320D posiadam orginalne webasto plus pilota

nie za bardzo wiem jak z tym sie obsługiwać

z tąd ma pytania

w jakiej temperaturze załączyć można webasto czy latem też można je włączyc w temperaturze 30 stopni?

jak pilotem załączam włącza sie zimny nawiew tylko nic więcej

jak chcem załączyć manualnie czyli przez navi gdy zaznaczam ptaszkiem standheizung ptaszek po sekundzie się odznacza

czy mógł bym prosić by ktoś wypowiedział się na ten temat

posiadam pilota ON,OFF,MODE

Opublikowano

dzięki za odpowiedz

dziś rano było u mnie 9 stopni i słyszałem że pompka paliwa tykała ale nic sie nie odpaliło czyli cos musi być nie tak przewietrzanie z pilota działa funkcja rest działa

muszę jednak gdzieś podjechac by to ktoś sprawdził

Opublikowano

właśnie myśle że jest cos nie tak bo jak by nie miało działać webasto w jakiejś tam temperaturze to by sie nie załanczała pompka paliwa a słysze jak tyka a nie odpala

na wrzesień umówiłem sie z fachowcem od webasta w jeleniej górze ponoć dobry fachowiec

a żeby sprawdzić nie za bardzo mam czym podpinałem impa niby łączyłem sie z ogrzewaniem postoiowym ale nie mogłem żadnych testów zrobić

z tego co gość mi mówił że zablokowany jest wentylator pieca ale miał za słaby program by odblokować mowił ze trzeba sie pod piec podłączyć zobaczymy co gość we wrześniu zrobi

wogle czytałem mase postów o webasto w bmw każdy pisze co innego już sam nie wiem jeden pisze że musi być 5 stopni drugi 3 tzeci mniej niż 16 juz sam nie wiem musi być jakiś błąd ponieważ gdy chcem załączyć webasto nie z pilota tylko z nawigacji gdy załączam standheizung ptaszkiem po swkundzie się odznacza czekam do września ale do zimy musi hulać

pozdrawiam powiem szczerze że nie daje mi to spokoju ale pewnie temat do ogarnięcia

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

witam

problem rozwiązany zdemontowałem webasto i wysłałem do gościa do kalisza {jeśli ktos chce namiar to pisać}facet zajmuje się tylko piecami okazało sie ze zablokowany wentylator webasto poszło łożysko czy coś tam po 2 dniach webasto było u mnie po montazu jednak nie odpaliło odrazu okazało sie ze w dodatkowej pompce kończą się szczotki dużo jest tu napisane na forum o wymianie samodzielnie jak na razie postukałem trochę pompke i webasto chodzi bez problemu ale szczotki i tak do wymiany

po drugie webasto to bardzo wadliwa rzecz chyba bo mój piec ma tylko 24 godz pracy to patrząc na to to nie wiele a już po 24 godz się rozsypało

gość odblokował wyczyścił nowa obudowa bo ponoć by rozbiórce stara sie juz nie nadaje gwinty ponoć po odkręceniu nie nadają sie ponownie dał gwarancje zabląbował wymienił także plasikową obudowe bo u mnie ktoś już coś chciał robić i wyłamał wejście od wtyczki z zasilaniem

jedno jest pewne bez sprawnej pompki webasto nie ruszy

pozdrawiam

Opublikowano
a i jeszcze koszt naprawy kompletnej plus dał jeszcze wtyczke to od sterowania 200 zł gdzie za same podłączenie chcieli ode mnie 150 by zdiagnozować
  • 1 rok później...
Opublikowano
Witam.Pisze tutaj zeby nie zakładać nowego tematu. W zeszłą zime webasto działało bez problemu gdy odpalałem go z domu z pilota.Dziś załączam go z domu i po jakis 20 min ide do garazu i nic. Wymieniłem baterie bo juz tez tak miałem i po wymianie było super. Ale wymiana tez nic nie dała,tzn webasto działa poprawnie,wszystko działa tylko musze stac blisko auta,z domu nie łapie, jak to miało miejsce zawsze. Przegladałem dziś RealOme ale nie znalazłem co łapie sygnał z pilota żeby webasto sie załączyło? Ktoś Jest bardziej obyty?