Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ponownie. Mam zamiar wymienic teraz czujnik od strony wydechowej. Wyczytalem gdzies ze wlotowy i wylotowy sa niezalezne od siebie i chcialem zapytac czy moj blad wskazuje konkretny czujnik czy raczej ze jest problem z ktoryms z czujnikow. Probowalem znalesc odpowiedz ale nigdzie nie znalazlem. Pozdro
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Błąd był spowodowany pewnie niedopiętą wtyczką elektrozaworu vanosa. Jakie masz teraz?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Czekam na kabel do IMPY. Jak dostane to odczytam bledy. Ostatnio czytalem ze elektrozawory od Vanosa powoduja tez takie problemy. Jak dojdzie kabel to podmienie je i zobacze co impa powie. Moze ktorys walniety jest. Dodam ze dalej mam problem z moca. Jednak wypieta wtyczka duzo nie zmienila. Chyba za bardzo dalem sie poniesc emocjom ze to cos dalo :p
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
A wiec tak. INPA znalazla 2 bledy. 2744 i 27C3. 2744 wypadanie zaplonu na 3 cylindrze. Jak patrzylem po kilometrach kiedy wyskakiwal blad to zgadza sie mniej wiecej wtedy kiedy obroty szly w dol i bylo szarpniecie. I teraz co mam zrobic. Zamienic cewki np z 4 cylindrem i sprawdzic bledy czy wyskocza na nim? Napewno bede swiece wymienial bo jak patrzylem po serwisach to byly dawno robione.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możesz zamienić, wtedy wykluczysz cewkę jeżeli błąd nie przejdzie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 2 tygodnie później...
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam, podpinam sie z podobnym problemem w swoim 525i po odpaleniu auta i wrzuceniu na D lub R zaczyna rzucać silnikiem znaczy to pewnie tyle że nie chodzi na wszystkich cylindrach, trwa to przez kilka sekund i ustępuje. Wszystko inne działa bez zarzutów. Występuje to tylko po nocy, potem w ciągu dnia auto spisuje się bez zarzutów. Dodam, że w aucie mam LPG ale raczej nie ma to związku bo problem występuje na benzynie (tak jest odpalane). Jakieś pomysły co może być przyczyną? w kompie błędów brak