Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z moją bunia. Od 1 do 3 tys obrotów jest bardzo zamulona gaz w podłodze a ona nie chce jechać dopiero od 3 tys obrotów. Jakiś czas temu popsuła mi się rurka od EGR (ta co idzie do zaworu). Jeździłem 2 dni bez tej rurki. Czy przez to mógł się zanieczyszczic kolektor i czy to właśnie on może mieć takie objawy?

320D 136km

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wcześniej było ok?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
a patrzyles w jakim stanie jest kolektor ? czy jest spory osad ? bo jak odpeniesz EGR to widać a błedy ci jakieś bije na komputerze?
Opublikowano
Jest jeden błąd dotyczący EGR. Zawór sprawny, czyszczony. Gdy wkładam palec do kolektora jest trochę czarnego osadu ale nie mam pojęcia czy jest to w normie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przy pracującym egr tak, odepnij podciśnienie od niego i wężyk zaślep śrubką, zobacz czy będzie lepiej, powinno, chyba, że przycina się w pozycji niedomkniętej.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Maniek a jak to jest na przeglądach trzeba ten EGR podpiąć ? bo podobno spaliny mierzą na przeglądach od nie dawna?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja nie podpinam, ale jeszcze nie mierzyli u mnie, ale i tak nie będzie to wartość, przez którą nie przejdziesz przeglądu, więc spokojna głowa.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
To oki bo moj jest całkiem zepsuty i odpiety tak czy siak i zaślepiony węzyk mam a po co bede marnował kase i kupował nowy na głupi przegląd wiec moge mieć spokojna głowe:)
Opublikowano
To oki bo moj jest całkiem zepsuty i odpiety tak czy siak i zaślepiony węzyk mam a po co bede marnował kase i kupował nowy na głupi przegląd wiec moge mieć spokojna głowe:)