Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale to chyba by się zaświeciła ta kontrolka trójkąt że strzałka a nie napis DTC?

I jechałem koło 80km/h droga bez śniegu normalna. Dziwne, żeby koło jakieś zlapalao

Opublikowano
A może to być od zbyt wysokiego napięcia w aucie? W tamtym roku przed świętami jak miałem jeszcze stary akumulator to na chwilę wyłączała się nawigacja oraz kontrolka ABS się włączała .
Opublikowano

@Paweł

Jak rozumiem wszytskie silniki które są wspierane obecnie są wylistowane na pierwszej stronie?

N62 masz w planach czy póki co nie będziesz babrał się w te jednostki?

Dzięki,

Tomek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pawełku, za przednie swiatła przeciwmgielne w module FRM odpowiadają jakie numerki pozycji? Bo kasowałem chyba wszystkie możliwe i albo żarówka się spaliła, albo coś nie halo klikam

Diagnostyka silników N53 i N43

Możliwość zdalnej diagnostyki, szczegóły zapraszam na PRIV

6CiWSrm.png

Opublikowano

FRM_87

FOG_LIGHT_LEFT_FRONT=Światło przeciwmgielne, lewy, przód

FOG_LIGHT_RIGHT_FRONT=Światło przeciwmgielne, prawy, przód

FRM_70

FOG_LIGHT_LEFT_FRONT_OR_BRAKE_LEFT=Światło przeciwmgielne lewe, światło hamowania lewe

FOG_LIGHT_RIGHT_FRONT_OR_BRAKE_RIGHT=Światło przeciwmgielne w prawe, światło hamowania prawe

Opublikowano

Dzis sprawdziłem wersje niepłatną B tool laczylem sie przez ELM 327

Przy jakich parametrach jest wypalanie w B47, pytam dla sprawdzenia poprawności moich podanych danych ?

Popiół mam 16,6 g

Sadza doszła do 26 g i ....

Wzrosła temperatura z ok 400-450 do 600 i sadza spadła do 6g

Powinno sadza zejść do zera ?

Czy te parametry są prawidłowe ?

Opublikowano
O ile się orientuję to sądza nie schodzi do zera. Masz bardzo mało popiołu. Regenerowałeś pdfa?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzis sprawdziłem wersje niepłatną B tool laczylem sie przez ELM 327

Przy jakich parametrach jest wypalanie w B47, pytam dla sprawdzenia poprawności moich podanych danych ?

Popiół mam 16,6 g

Sadza doszła do 26 g i ....

Wzrosła temperatura z ok 400-450 do 600 i sadza spadła do 6g

Powinno sadza zejść do zera ?

Czy te parametry są prawidłowe ?

Wszystko ok.W moim B47 takie same wyniki.

Opublikowano
Robicie na włączonym zapłonie? Tzn. Przycisk start bez hamulca/sprzęgła.

Ewentualnie wyślijcie mi logi z apki.

Jak zrobić te logi skoro nie ma dostępnego zapisywania w module "Funkcji serwisowych"? :(

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

BŁĄD w ODCZYCIE DANYCH PRZEZ BTOOL

Ostatnio wszedłem w aktualne/oczekiwane. W przypadku silnika N53 zawsze miałem info, że funkcja nie obsługiwana ale teraz są jakieś odczyty tyle, że przy masa powietrza jest informacja o błędzie apki. /czegoś nie potrafi chyba odczytać/ Nie mam zrzutu ekranu bo bym dołączył ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Warto czytać pierwszą stronę..pisz pw do autora.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Witam.

Czy można prosić o kod do darmowej wersji.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Myślę, że autor sporo się napracował przy tym programie i proszenie o kod do darmowej wersji jest trochę nie fair zwłaszcza, że 50zł za aplikację, która daje tyle możliwości nie jest wygórowaną kwotą. Do tego nie chce Ci się przeczytać nawet pierwszej strony tematu. :naughty:

Opublikowano
Witam, jest możliwość w tej aplikacji sprawdzenia temperatury oleju w skrzyni automatycznej? Szukałem a apce ale jej nie widzę, skrzynia ZF 6hp19 a silnik m47
Opublikowano
Jest. Funkcje Serwisowe > EGS > Temperatura oleju > Wykonaj.

pawelgawel, czy potencjalnie istnieje możliwość dodania temperatury oleju w skrzyni w ramach live data?

Kupię komplet felg styling 270
Opublikowano

@pawelgawel, czy w Live data poprawnym jest, że parametr "Masa powietrza (oczekiwane)" zawsze (*wyjątek podaję poniżej) jest stała (12,699,761)?

Wyjątkiem jest sytuacja gdy wypalany jest DPF wtedy wartości oczekiwane dynamicznie się zmieniają.

W przypadku innych wartości: Doładowanie (oczekiwane), Ciśn. paliwa (oczekiwane) czy Dawka wtrysku (oczekiwane) wartości zmieniają się prawidłowo.