Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zakupiłem apke jak zmusić zagraniczny telefon aby apke po polsku zainstalowal

zmienić język?

Opublikowano
Zakupiłem apke jak zmusić zagraniczny telefon aby apke po polsku zainstalowal

zmienić język?

Kurde nie wpadłem na to.dziala :cool2:

Opublikowano

witam

Mam ten sam problem co użytkownik DW1225 , też nie mogę się połączyć z adapterem :/ telefon huawei p9 , adapter ten sam co DW1225 i sprawdzony programem ELM327 identifier i niby wszystko OK. Rozwiązaliście jakoś ten problem ??

Opublikowano
ELM identifier nie daje 100% pewności. Ten program fajne pokazuje jeśli adapter jest starszej wersji. Zdarza się że Identifier pokazuje wersję 1.4 a adapter z autem nie działa bo adapter przyjmuje wszystkie polecenia ale faktycznie ich nie wykonuje. Tzn. ELM Identifier jedynie sprawcza czy jak wyśle daną komendę to adapter odpowie OK. Nie weryfikuje natomiast czy ta komanda odniosła jakiś skutek i nie testuje komunikacji z autem. Spróbuj uruchomić Carly lite. Jak to nie zagada to nic się nie da zrobić.
Opublikowano
Jak sprawdzać kody błędów ? np: CAS AOB1,KOMBI A3AD

Pod przyciskiem 'Kody usterek' można odczytać błędy między innymi z CAS i KOMBI. Inne moduły mogę dodać jeśli potrzebujesz.

jest możliwość dodania silnika BMW E60 E61 2.5d 177KM M57TU ?

Wszystkie diesle e90/e60 są już obsługiwane. Uruchom aplikację zaznacz automatyczny wybór silnika i powinno działać.

Opublikowano

Adapter Carista sprawdzony przez @pawelgawel w połączeniu z E81 alikacja Expert działa prawidłowo, wypalanie jeszcze nie wymuszałem ponieważ nie było takiej potrzeby. Jedyne co dla mnie nie jest jasne to wynik sprawdzania błędów, wychodzi mi coś takiego

chodzi oczywiście o "incorrect ECU response"

http://www.fotograf.gliwice.pl/1.png

natomiast po aktualizacji do wersji Beta niestety wszystko bez zmian

http://www.fotograf.gliwice.pl/2.png

Nie wiem gdzie tkwi problem, czy po stronie programu w aucie, czy też jakiś problem z apką ?

Dodam tylko że jakieś trzy lata temu w nieautoryzowanym serwisie BMW przy przeglądzie wgrano mi nowsze oprogramowanie ostatnio dostępne do tego modelu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A masz skrzynie automatyczną? EGS to moduł od automatu, jak go ne masz to moduł dię nie połączy z apką. To samo dotyczy MASK2. Jak masz taki moduł to łączy się. MASK2 to moduł od radia. Wpisz w google to dowiesz się jakiego.
Opublikowano

Nowe funkcje:

- Benzyna N43 Czytanie błędów i live data

Dla silnika N43 wybieramy protokół DCan. Na razie jest tylko kilka parametrów live data, z czasem dodam kolejne. Piszcie co byście chcieli mieć dla tego silnika.

Koniecznie wypalanie NOx-a oraz korekcje wtrysków

Czy do tego silnika trzeba pełną wersję czy może być Lite?

Opublikowano

Nowe funkcje:

- Benzyna N43 Czytanie błędów i live data

Dla silnika N43 wybieramy protokół DCan. Na razie jest tylko kilka parametrów live data, z czasem dodam kolejne. Piszcie co byście chcieli mieć dla tego silnika.

Koniecznie wypalanie NOx-a oraz korekcje wtrysków

Czy do tego silnika trzeba pełną wersję czy może być Lite?

Popieram Stan zapchania noxa i status regeneracji

Opublikowano
Mam przewód k+dcan i z inpą działa bo kodowałem kilka rzeczy w telefonie ale jak podłączę go do telefonu przez przelotkę usb to btool nie widzi adaptera. Chodzi i oto że nie każdy telefon obsługuje takie połączenie usb??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Telefon musi obsługiwać OTG. Najłatwiej sprawdzić to podłączając pendriva przez przejsciowke do telefonu. Jak widzi na nim dane to twój telefon ma OTG. Wszystkie nowe raczej to mają. Samsung S5 już miał.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To moze cos z twoja przejsciówką. Jak na kablu działa INPA to BTOOL tez bedzie smigał. Napisz jaki masz telefon to może ktoś próbował go już używać.
Opublikowano
my Phone cube lte, sprawdzałem jeszcze na Lenovo i komputerze. Nawet komp nie widział pena przez to otg. W poniedziałek przyjdzie mi vgate bt to może wtedy cos do przodu ruszy.