Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Od niedawna posiadam E46 320Ci. 2 dni temu zauważyłem, że po odpaleniu silnika nawiew(czy to klima czy nie) się "zacina" czyt. dmucha,przestaje,dmucha,przestaje, lecz po paru chwilach działa poprawnie. Po włączeniu nawiewu/klimy auto zaczyna falować na obrotach i przygasają się światła na ułamek sekundy. Dziś rano odpalił, normalnie dojechałem do pracy, lecz po godzinie stania nie chciał mi odpalić. Podładowałem akumulator przez 9 godzin. Znowu wszystko działało poprawnie, lecz gdy wróciłem do domu po 20 minutach postanowiłem go znowu odpalić i nie odpalił. W czym może być problem? Jeż, alternator, akumulator czy coś innego? Dziękuję z góry za pomoc :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Opis wskazuje na jeża

Wypnij wszystkie bezpieczniki od klimatyzacji i nawiewów i zobaczysz czy akumulator dalej się rozładuje .

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zdecydowanie jeż do wymiany.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Dziś wymieniłem akumulator, ponieważ stary tracił szybko moc. Sprawdzam co jakiś czas miernikiem i jest okej. Lecz dalej mam problem z tym dmuchaniem nawiewów plus do tego doszedł strasznie nieprzyjemny zapach. Filtr kabinowy zamówiony, bo ten co mam jest w opłakanym stanie. Czyli tak czy siak mimo, że nic już nie pobiera mi prądu wymieniać jeża? Chciałbym się pozbyć tej zacinającej się klimy :/
Opublikowano
Jak nie masz załączonej klimatyzacji to obroty dmuchawy też falują? Wszystko wskazuje na jeża, też z tym walczyłem ostatnio. Jakbyś chciał kupować to "Behr". Przy okazji zobacz czy działa Ci wentylator chłodnicy jak masz włączoną klimatyzację.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dalej jeż do wymiany, jak to zrobisz to nawiew przestanie falować.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Duży wentylator przy chlodnicy i intercoolerze przy wlaczonej na maxa klimie nie chodzi. Po wylaczeniu/wlaczeniu klimy nie ma zadnej roznicy w obrotach silnika. Jeszcze do tego doszlo, ze wgl klimatyzacja nie chlodzi.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Witam, podepnę się do postu z pytaniem. Szukam przyczyny nieprzyjemnego zapachu kiedy mam włączony nawiew nie ważne czy ciepłe powietrze czy zimne, natomiast kiedy włączę klimę to przestaje śmierdzieć i jest dobrze. Filtr kabinowy wymieniony na nowy, co może być ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wilgoć w układzie a co za tym idzie grzybki..proponuję zawsze przed zgaszeniem silnika wyłączyć klimę minutę wcześniej, to w myśl zasady lepiej zapobiegać niż leczyć.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL