Skocz do zawartości

Koła na zimę

cher

Rekomendowane odpowiedzi

Kolego mam ten sam rozmiar na zime z Michelinem Pilot Alpin4 i bardzo sobie je chwale nie tylko zalożone na G30. Kolega kupił Goodyeara i jakoś mu nie podeszły. Jest też Alpin5. Nowsze i na pewno kontynuują wysoki poziom jak poprzednie.

Czy ta opona ma homologację BMW?

• Odpowiedzi 422
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Problem z tym ,że te dedykowane do samochodu homologacje, to wymysł tylko niektórych producentów samochodów, nie wiem czy mogą nakazać stosowanie konkretnych opon? , a żadne najnowsze opony takich homologacji nie mają tylko modele z zeszłego roku , ale produkcja może być 2018 r.

• Zasłużeni forumowicze
Mam takie u siebie i super, po śniegu za dużo nie jeździłem ale na mokrym i suchym asfalcie rewelka. Nie jest na szczęście taką miękką opona więc całkiem fajnie się jeździ w trasie na niej. Polecam.

znalazłem na allegro nowe koła z Sottozero i oryginalnymi felgami. Są tańsze 1,5-2 tys niż w serwisie, ale są z 2017 r. Czy wg Was jest zagrożenie że opony po roku składowania mogą mieć już niższej jakości ogumienie? Kupuje max na 3-4 lata

https://allegro.pl/bmw-5-g30-g31-kola-19-double-spoke-664m-zima-i7618909314.html

Kolego wszystko zależy od sposobu przechowywania opon. Tego nie jesteś w stanie sprawdzić a to co mówi sprzedajacy to prawie zawsze teksty pod klienta. Roczna opona sama w sobie to 100% sprawności. 3-4 lata z kolei to krótko oraz uszkodzenia przy złym przechowywaniu też nie jest to jakaś masakra. Ważne żeby nie leżały przygniecione.

• Zasłużeni forumowicze
To są kompletne koła, więc nic im nie będzie. Ważne, aby tylko opony nie były naprawiane, a felgi prostowane, bo nie wiesz, jak z jakością i wielkością tych prac. Rocznik 2017, to świeże opony, często teraz są oferowane fabrycznie nowe opony zimowe z 2017 roku.
Benzyna zamiast krwi...

znalazłem na allegro nowe koła z Sottozero i oryginalnymi felgami. Są tańsze 1,5-2 tys niż w serwisie, ale są z 2017 r. Czy wg Was jest zagrożenie że opony po roku składowania mogą mieć już niższej jakości ogumienie? Kupuje max na 3-4 lata

https://allegro.pl/bmw-5-g30-g31-kola-19-double-spoke-664m-zima-i7618909314.html

To moja oferta.

Koła są fabrycznie nowe.

• Zasłużeni forumowicze
Dokładnie, robisz reset na postoju, ruszasz i w czasie jazdy felgi z czujnikami TPMS zapamiętują ciśnienie w każdym kole.
Benzyna zamiast krwi...