Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zaczne ze jestem tu nowy i szukalem juz tematow na temat klimatronika i slabo odnosnie mojego problemu ..

Otóz to od miesiaca mam e46 Touring 320i 170km.Wszystko bylo dobrze klima ladnie chlodzila jak lodówka wrecz bez problemow.Zaznacze ze bardzo czesto mialem ust 18-21 st.i głównie na szybe. bo tak mi wystarczyło.Teraz ciekawiej oddalem auto na montaz gazu i po odebraniu jadac do domu zaczelo mi sie robic goraco w samochodzie a patrze na panelu klima wlaczona 16 na szybe a tu leci gorace nie cieple ale gorace powierze,Na srodkowy panel jest ok ale nogi tez cieplo.Jak wyłącze na szybe zamyka klapy i jest ok wałącze i cieple.Nie wiem co to moze byc naprawde skoro bylo ok .jakies propozycje??na kompie jeszcze nie bylem :/

Opublikowano
Czytales o uszkodzonym jeżu? Gdzieś kiedyś czytałem o podobnym problemie jak twój i okazało się ze jeż był uszkodzony poszukaj na Google pełno tego.

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

Opublikowano
Czy komp coś pokaże tego nie wiem, takie objawy jak ty ludzie mieli z uszkodzonym jeżem dostęp do niego dość ciężki, jest troszke rozbierania. Ja bym chyba od niego zaczął szukanie jest to dość częsta dolegliwość w naszych autach.

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

Opublikowano
Źle wpięty chyba parownik od gazu lub/i uszkodzony zawór nagrzewnicy

Myślę że jeżeli był by to źle wpiety parownik to i z reszty nawiewów tez by leciało cieple powietrze.

A tak z ciekawości masz takie objawy w kłamie ustawionej na auto czy manual? Bo jeżeli na auto to tak może być ze na szybę i nogi leci ciepłe powietrze a z nawiewie na desce leci zimne tak wlasnie uatawienie auto reguluje temperaturę.

721015571

Opublikowano
mam to u siebie. dopiero ogarniam nowe auto, ale jeza behr wrzucilem ze swojej drugiej buni i tak samo cieple powiertze zapina... tez mam lpg, wiec moze tam rzeczywiscie jest problem
Opublikowano

Jez nie ma nic do temperatury. Gdzie wy takie herezje czytacie. Jeż służy tylko do regulacji obrotów dmuchawy.

Od sterowania nawiewami jest nagrzewnica oraz pokrętło przy środkowych kratkach. Służy do puszczania powietrza niezależnie od temperatury ustawionej na klimie. Polecam najpierw instrukcje obsługi auta poczytać jak to działa.

Dlatego masz różne temp. W nawiewach. Jeśli mimo ustawienia na klimie np 18 stopni leci na nogi i szybę gorące powietrze to masz uszkodzony zawór ogrzewania pod maską, łatwy dostęp. Nowy kosztuje 800zl, używane średnio bo trafisz na uszkodzony podobnie. Można naprawić o ile potrafisz

szukam
Opublikowano

Juz wszystko tlumacze na auto klimie nie jezdze i nie jezdzilem.Zawsze mam/mialem nawiew na szybe przed montazem gazu bo najwygodniej tak lubie i tyle i tak zostawilem przed montazem zgasilem na klimie na szybe i tyle po odbiorze objaw jak pisałem.

rozmawialem z gazownikiem i twierdzi ze nie ingerowal w to tylko sie wpinal w nagrzewnice do reduktora gazu.

Ale rozmawialem ze tzw. "specem"od bmw i poinformowal mnie ze mogl sie zle wczepic w te weze ze mozliwe ze zrobil to przed zaworem nagrzewnicy ten wlasnie widoczny jak sie zajrzy pod maske i tez tak mysle bo przez 24 godz na postoju cos by sie popsulo?? watpilwe a jak dzwonilem do gazownika stwierdzil ze sie zna na tym i dobrze to zrobil.

tez obstawiam gaz ciezki temat sie zrobil bo ogrzewnia to ja nie potrzebuje teraz

Opublikowano
Daj fotki gdzie to masz wpięte.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Mam w planach w sobote robic z mechanikiem hamulce i reczny z tylu i sprawdzic wlasnie ten gaz tzn "odciac" go te weze tak zeby nie szly przez reduktor jak mi juz inny koles podpowiedzial i zobacze bo bedzie sie dzialo.Mysle ze narazie wyelminowanie tego ukladu bedzie dobrym krokiem
Opublikowano
dobrym krokiem to będzie wizyta u gazownika i reklamacja jeśli okaże się źle założone :D żeby sie nie okazało że Ci nie nagrzeje parownika dopóki nie włączysz ogrzewania w aucie bo się wpiał w nagrzewnice za zaworem zamiast przed :D
szukam
Opublikowano
gaz dziala prawidlowo zrobilem juz na nim 1 tys km od zalozenia i jedzie bez problemowo BRC mam i chwilowo to dziala ale jak dzownilem przekazujac problem to jego slowa ze nerwy zjedli juz na bmw i napewno dobrze zalozyli.Niedlugo jade po homoloacje i i tak i tak musze ich odwiedzic wiec bedegadal im swoje
Opublikowano

Nie nastawiaj się na pyskówkę

wiec bedegadal im swoje
tylko najpierw rozpracuj co jest źle zrobione. porób fotki gdzie masz wpięcie do układu sprawdź na schemacie jak to wygląda http://www.realoem.com/bmw/pl/showparts?id=EV13-USA-09-2003-E46-BMW-320i&diagId=64_0890 ten schemat to tylko ilustracyjny ale wpisz nr VIN to odnajdziesz do twojego samochodu.

Mogli się pomylić albo jest co innego

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.