Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jako że jestem tu nowy i to mój pierwszy temat to z góry przepraszam za wszystko co napiszę albo zrobię nie tak... ale do sedna. Jestem posiadaczem jak wspomniałem e39 ze standardową jednostką 530 w dieslu 193hp, mam problem którego nikt nie umie rozwiązac a byłem juz wszędzie, czyli tak... wszystko jest ładnie pięknie do czasu gdy nie dam jej ostro do podłogi (przegazówka) podczas jazdy i na luzie jest to samo, wtedy zaczynają się szopki, zaczyna telepać silnikiem i chmura niebieskiego za mną( ogólnie nie dymi) wszystko ustaje po jakichś 5 sekundach i wszystko znówu gra. jak zrobie to na postoju to czasem nawet silnik zgasnie i jak chce go po chwili ponownie odpalic to ledwo kręci jakby miał kompresje miliona barów, po odczekaniu chwili kręci jak trzeba. Od razu mówię filtr paliwa i powietrza nówka, katalizatory wszystkie 4 wywalone, pompka w baku i progowa ok bo sprawdzane na kompie, pompa wysokiego cisnienia tez ok,... i jeszcze ciekawostka która moze pomóc . Jak kupiłem auto to było ok nic nie telepało nawet przy ostrych katach ale turbina załączała sie bardzo późno przy 2500, okazało się ze nie był podpięty wężyk cisnieniowy tam pod kolektorem wydechowym gdzies jest taka puszka jakby plastikowa i kiedys tam pewnie z niej spadł, oczywiscie podłączyłem spowrotem po czym od razu chodziła jak z fabryki bo turbo działało juz od 1500 ale właśnie też po tym załozeniu wężyka zaczeło się to o czym pisałem... jeden gosc powiedział ze turbina się przeładowuje i popychacze się cofaja od tego i telepie silnikem ale nie wiem czy mu wierzyc, Jezeli jest tu ktoś kto miał podobny przypadek to proszę o pomoc, pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masz inpa? Zaglądałeś do odmy? Jak wyglądają korekcje wtryskiwaczy? Przydałby się film z live data z gazem w podłodze na 3 lub 4 biegu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Masz inpa? Zaglądałeś do odmy? Jak wyglądają korekcje wtryskiwaczy? Przydałby się film z live data z gazem w podłodze na 3 lub 4 biegu.

Nie wiem co to inpa :) odma czysciutka, na wtryskach byłem, komp pokazuje ze lekko 6 kuleje przez co fuknie czarnym na wyzszych obrotach, ale z tym wtryskiem to juz dawno było, czasem jest tak ze cisne do konca na kazdym biegu i nic nie bedzie,

Opublikowano

Nie wiem co to inpa :) odma czysciutka, na wtryskach byłem, komp pokazuje ze lekko 6 kuleje przez co fuknie czarnym na wyzszych obrotach, ale z tym wtryskiem to juz dawno było, czasem jest tak ze cisne do konca na kazdym biegu i nic nie bedzie,

I jeszcze jak przyspieszam to turbina ma siłe itp bo po regeneracji ale przy zakresie 2000-2500 jakby falowała

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bez sprawdzenia tego co podałem to ciężko Ci pomóc niestety.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 9 miesięcy temu...