Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka

Mam pytanko na kompie świeci mi bład spalonych zarówek z tyłu wszystkie swięcą prócz oby dwóch od rejstracji wiec wyjolem to co sie okazalo że jedna jest upalona tam gdzie wchodzi żarówka w to gniazo i sie nie trzyma a druga wgl nie chce swiecic wymienilem tą druga co dalo sie ją załozyc też nie świeci da sie to jakos naprawić to wejscie gdzie wchodzi żarówka czy tylko nowa listwa cała ? która ciezko dostac za normalne piniądze mial ktos taki problem ? Tam gniazdo normlanie sie ułamało jedno

Opublikowano

Jak wiazka między klapą a karoserią będzie ok to problem leży w listwie oświetlenia wilgoć i czas zrobiły swoje posniedziałe styki przerabiałem to u siebie tylko jak nie świeciło mi oświetlenie rejestracji to klape mogłem otworzyć tylko z kluczyka.

Narazie zrobiłem tak by świeciło ale mam zamiar się za to wziąść i całkowicie to przerobić.

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

Opublikowano
a jesli to styki to cała listwa do wymiany ? bo w prawej zarówce od podswietlenia to ta zarowka sie nie trzyma wiec chyba styki
Opublikowano
Można kupić używke w kolorze i wymienić całą bądź wymienić bebechy. Ale to i tak problem może powrócić ja myślę nad tym by to przerobić w środku całe nawet dopasować z innego auta bądź kupić uchwyty tych żarówek w sklepie z elektroniką i pociągnąć nowe przewody aż od wtyczki i poskładać to do kupy ja tak chce zrobic. Jak odkrecisz ta listwę to pod nią jest uszczelka z gapki (pianki) przez nią dostaje się wilgoć woda jak się uporasz wywal piankę i uszczelnij silikonem, no chyba ze ktoś ma inny pomysł na uszczelnienie tego.

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

Opublikowano
Kable posprawdzam ale tam też moze lezeć problem bo jeden styk jest dobry a mnie swieci żarówka jeden styk sie spalił i skuruszył na allegro takiego czegos nie bedzie ino nie wiem jak szukać a nowa listwa 400zł pogielo ich uzywka 100 zł srednio
Opublikowano

U mnie wyglądało to tak ze zasniedziałe styki z lewej strony objaw nie świeciły obie żarówki i nie dało się otworzyć klapy z klamki jak swieca to wyjme prawą żarówkę i lewa świeci i można klape z klamki otwierać.

No drogo jak za taki badziew :roll: dla tego spróbuję sam coś zrobić ale pożądanie myślę że jest to do ogarniecia :mrgreen:

721015571

Opublikowano

To jak bys cos działa odezwij sie tutaj albo na sms 882 629 010 :) jak by ci sie udalo to zrobic

Ja mam taki problem ze prawe styk spalony a lewy wchodzi a i tak nie świeci to jeszcze lepiej :D moze cos z wiązką bedzie

Opublikowano
Zdejmij tapicerkę klapy i tam powinna być wtyczka sprawdz czy masz napięcie bezpiecznik w schowku no i dobrze sprawdź przewody w tym gumowym peszlu klapa karoserią chwytają każdy pokoleji i delikatnie pociagaj.

721015571

Opublikowano
ok zerkne a wiesz może cos o rolkach i napinaczach ? tam gosciu zalozyl temat że mu cos huczy zerknij tam w temat taka sama Bmka jak ja mam tez mam tam posta moze bedziesz wiedzial:)
Opublikowano
Popatrz sobie na allegro oprawki c5w ( ja kupilem w sklepie z elektroniką) wystarczyzamontowac bądź przykleić do starej płytki i pociągnąć przewody i cieszyć się oświetleniem tablicy rejestracyjnej u mnie narazie świeci wiec nie ruszam ale w takie oprawki się zapatrzylem i jak przestanie świecić to przerobienia tam po swojemu koszt niewielki w 10zł się zmiescisz :cool2: a myślę że długo posłuży kupując używke nie ma pewności w jakim stanie bedzie. Co do tamtego postu z tymi odglosami wygląda na koło pasowe bądź napinacz.

721015571

Opublikowano
ale kole pasowe mam nówke i napinacz tez kurcze i nie wiem co to moze byc
Opublikowano
ale kole pasowe mam nówke i napinacz tez kurcze i nie wiem co to moze byc
Opublikowano

Nowe z gornej pułki tez czasem są trefne.

Musisz dokładnie wsłuchać się z czego dochodzi dźwięk albo zrób jak ktoś tam napisał zdejmij pasek i będziesz wiedział co klepie

721015571

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Komancz zdemontuj listwę i zrób ją po swojemu. Tam z tym oświetleniem nie ma filozofii, potem jak kolega radzi porządnie uszczelnij. Możesz też kupić ledowe lampki które mają inne mocowania i od nich pociągnąć nowe kable. Szkoda kasy na nową listwę. A używki to większość będzie jak twoja.
Opublikowano
ok tak zrobie a co do paska wielorowkowego to mam pytanie jak go sciagne nic sie nie stanie auto normlanie bedzie szło ? bo nigdy nie sciagalem i nie zapalalem go chodzi o ten od pompy wspiomagania itd ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dopóki nie zagotuje się silnik przez brak napędu na pompie wody :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
90 stopni to optymalna temperatura silnika. Można jeszcze jechać ale trzeba po prostu kontrolować i czekać potem aż się ostudzi
szukam
Opublikowano

A takie pytanie do szpeców :)

Słyszałem że w 320d 136km pękają czesto wały korbowe powiedzcie mi ile kosztuje wymiana uszczelnienia wraz z uszczleka głowicy ? plamowanie , panewki i nie wiem co tam jeszcze trzeba ? może zawory przy okazji opisał bys ktos to fajnie cennik jakis albo zna jakaś strone fajną? wiem ze za robote naprawde tego moj mechanik znajomy 800zł powiedział wiec nie ma tragedi lecz cześci :) a chciałem miejwiecej wiedzieć bo nie wiadomo co czeka moja bunie która ma 560 tys :)

Opublikowano
rozberałem tą listwe i tapicerke z podświetlenia rejstracji było 10 przewodów lekko przedartych poizolowałem to lecz swiatła dalej nie ma . W kablu w wtyczce sa 3 kable we 2 jest prad w brazowym nie ma ale to chyba uziemienie jutro jade kupić styki czy jak sie zwie te osłonki gdzie sie wkłada żarówki nowe może to coś da jesli nie to ja rozkładam ręce :) :roll:
Opublikowano

Napewno nie będą pasowały jak te co miales :norty: mam w domu kupione juz takie same czekają na wymianę, ja myślę żeby przykleić te oprawki do starej plytki tylko po to by się tam ładnie wpinaly trochę zabawy i dasz rade nie ma tam nic skomplikowanego juz zaglądałem tam :norty: jak na złość u mnie wszystko teraz działa i świeci ale jak pisałem wcześniej gdy przestanie świecić to odrazu robie po swojemu bo reanimacjia jest krótkotrwała w moim przypadku.

Ale oprawki możesz kupywac :cool2:

Jeszcze jedno jak nie chcesz się dużo bawić to możesz kupić coś takiego http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6859772515 tutaj tylko wiązkę przerobić musisz i wkładasz takie lampki. Jak dla mnie wole zrobić na te żarówki rurkowe bardziej mi się podoba :lol:

721015571

Opublikowano

żarówki do nich nie zamocuje do tych co dałem linka ? i nie podepne kabli ani nic ? niby pisze ze do bmw e46 kurde masakra taka pierdola a tyle nerwów

A te lampki co wyslales to jak je podpiąć zeby miały napiecie , jak przerobić te kable ?sory ze tak pytam ale elektryk e mnie nigdy nie był hehe