Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, ostatnio dzieje się to dosyć często. Nie mam bladego pojęcia od czego może mi wysadzać wodę z zbiorniczka wyrównawczego + zapowietrza się układ od czego temperatura rośnie. Jakieś pomysły?
Opublikowano
Nieszczelność w układzie chłodzenia,zapowietrzony układ,mała ilość płynu,usterka termostatu lub uszkodzona pompa wody- przyczyn może być wiele. Zacznij od uzupełnienia płynu i prawidłowego odpowietrzenia układu. Potem obserwuj temperaturę i szukaj wycieków
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
Miałem ten sam problem tylko w 523i płyn wysadzalo do góry układ się zapowietrzal ciągle mi ubywał plyn. Podejrzewałem uszczelkę pod głowicą myślałem poprostu że bije kompresję w układ i dlatego wywala płyn. Postanowiłem sprawdzic kompresję na tłokach i okazało się że na dwòch tłokach ma po 5 atmosfer :cry: po ściągnięciu głowicy okazało się że nie uszczelka a głowica mi pękła po remoncie Becia chodzi jak powinna .