Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pzez dlugi czas rezerwa, zjazd na shela , kartka platnosc tylko gotowka uszkodzony terminal Odjazd i stop po 20 metrach, kilka prob odpalenia silnika i nic Stoczenie pod dystrybutor, odbicie i 80.5 litra w baku Platnosc karta
Opublikowano
Ja przeszedłem już dawno ze sposobu "dolewam, jak się rezerwa zaświeci" na sposób "dolewam do pełna" (i Pb, i LPG). W sumie 142l paliwa na pokładzie i jeżdżę do końca LPG, co trzecie tankowanie LPG uzupełniam też Pb. Jak jeszcze jeździłem w super trasy to często tankowałem 75-79l Pb. Czy tylko E34 z aut cywilnych mają taki bak? Prawie zawsze widziałem dziwne spojrzenia, jak było już ponad 60l na dystrybutorze :)
Kai
Opublikowano

ja rekordowo lpg tankowalem na stacji na warszawskiej woli... do butli 65 l weszlo prawie 70 :D powiedzialem ze place max za 51 litrow kolo popatrzyl na mnie zdziwiony mila wymiana zdan :D telefon do szefa ktory wpadl chwile pozniej z piskiem opon (o zgrozo czarnym bmw ;D takim jak moje :D) powiedzialem o co biega... przeprosil policzyl za 51 litrow...

a co do zbiornikow w cywilnych furach to s8 audiolka ma 120 l bak bodaj... jak pracowalem dawno temu na stacji byl taki typek ktory kilka razy tygodniowo do pelna lal 98pb :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

puchatek26 chyba tankowalem na tej samej stacji co ty :D tylko ze ja zalalem LPG.

Normalnie do pustego zbiornika gazu jak tankuje to zawor odcina przy 55litrach a niedaleko za przejsciem w Olszynie na takiej duzej oblesnej stacji weszlo 62l i dopiero odcielo. Autko dosc czesto tankuje do pelna tak ze wiem ile sie miesci.

Ale kazdy z czegos musi zyc :D

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ja tankuje tylko i wyłącznie na NESTE, juz od ponad 2ch lat. Zawsze leje pod korek, i jeszcze nigdy mi nie wyszło wiecej niz przewiduje bak, a i paliwo maja najtańsze w mieście a wcale nie znaczy zle, wiec polecam