Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnio naprawiałem mechanizm szyby odpiołem poduszkę w lewych drzwiach później jak nie była podłączona to odpaliłem samochód :mad2: teraz po złożeniu wszystkiego do kupy nie da się wykasować bledu.

http://www47.zippyshare.com/v/1cydxS0F/file.html

Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić może trzeba teraz ja jakoś zakodować?

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

NCS expert

W folderze WORK wyczyść zamartośc z wszystkich folderów ,

zczytaj moduł poduszek ABG i przekoduj pustym MANem , wykasuj błąd w INPAą .

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano

Przy próbie wgrania pustego pliku wyskakuje błąd.

Po niedzieli sprawdzę podpięcie poduszki i czy przewody są całe.

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

Opublikowano

Po odpieciu poduszki pokazuje błąd rezystancja za wysoka a po podpięciu rezystancjia za niską wtyczka przewody całe mogła ulec uszkodzeniu poduszka?

Kodowanie na nowo poduszki nic nie dało błąd się powtarza nie wiem moze zamienić poduszki stronami i zobaczyć czy błąd zniknie?

721015571

Opublikowano
Po zmianie poduszki z prawej na lewą błąd znika. Uszkodzona poduszka co mogło się stać ani nie upadła ani nic tylko wykręciłem i odłaczyłem wtyczkę :?

721015571

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Złamałeś podstawową zasadę obsługi airbag w aucie .

Zalecane jest odpięcie akumulatora i odczekanie 15 min .

Trudno stwierdzić co się stało , odetnij akumulator na noc , sprawdź połączenia poduszki -wtyczkę

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Ile for tyle instrukcji fakt mogłem odłączyć aku, po zamianie poduszek błąd się kasuje wiec w niej leży przyczyna wcześniej kilka razy zapalił mi się błąd poduchy (po chwili sam gasł zignorowałem to) pewnie ta poduszka juz dawała oznaki uszkodzenia bo innych błędów nie było ruszenie jej tylko przyspieszyło to co było nieuniknione. Koszt używki 10zł wiec nie jest to duży koszt a problem rozwiązany. :cool2:

721015571