Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

zauważyłem, że temperatura silnika maksymalnie osiąga 85 stopni.

Czy to normalne w tym silniku?

Zastanawiam się, czy nie jest uszkodzony termostat, ale węże przy chłodnicy (lewy dół i prawa góra) mają różną temperaturę. Ten z lewej strony jest znacznie chłodniejszy, czyli jakby termostat nie puszcza.

Co o tym myślicie?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zastanawiam się, czy nie jest uszkodzony termostat, ale węże przy chłodnicy (lewy dół i prawa góra) mają różną temperaturę. Ten z lewej strony jest znacznie chłodniejszy, czyli jakby termostat nie puszcza.

Co o tym myślicie?

Myslimy ze nie uwazales na fizyce.

Skoro to weze od chlodnicy to jej zadaniem jest chlodzic i je spelnia a fizyka mowi ze cieplo idzie do gory a zimno na dol i tego nie zmienisz ale prubowac mozesz...

Temp masz Ok

Gdyby termostat nie puszczal to bys zagotowal silnik i wywalilo by plyn

Opublikowano

Bardziej skłaniam się do tego, że termostat ciągle puszcza, i z tego względu jest za niska temperatura.

Gdybym miał ciągle mały obieg, to tak jak pisałeś silnik by się zagotował.

Opublikowano
Czy może ktoś napisać ile temperatury u Was pokazuje 7 test zegarów ?
Opublikowano
U mnie tak samo jak u kolegi wyżej, zwykle 88 a czasami przy mocniejszej jeździe skoczy do 90. Gdzieś kiedyś wyczytałem na forum, że właśnie odpowiednia temperatura dla tego silnika to 88.