Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

oj pewnie,że się da.wystarczy na tym forum pogrzebać ;)

odnośnie tego białego podświetlenia to wystarczy wymienić diody.nie musisz kupować nowych zegarów... chyba,że swoje obecne masz w wersji LOW,ale wątpię w 335i żeby dawali taką padakę ;)

• Odpowiedzi 339
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Kulfon mam amerykańskie, więc pasuje od razu podmienić na Europę :wink:

Sineczek wszystko się da zrobić :wink:

Jak się zdecydujesz to dawaj znać, może wynegocjuję jakiś rabat :mrgreen:

Są różne typy wyswietlaczy. Możesz zrobić taki jak Masz obecnie, bez temperatury :wink:

• Zasłużeni forumowicze
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kulfon Ty masz jeszcze jakiś inne chyba? Nie chce mi się szukać w Twojej galerii :wink:

Takie jak Twoje z białym podświetleniem byłyby :cool2:

Srebrne obramówki są jakby grubsze :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

te co dałem to są moje. obramowania mam grubsze.takie jakby daszki. na tym zdjęciu może nie widać. kiedyś może się skuszę na te białe diody ;)

takie ramki mam:

http://www.m3post.com/goodiesforyou/m3wall/P0035793.JPG

tutaj kilka ciekawych zdjęć elementów zegarów z M3: http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=300521

Opublikowano

Te ramki i białe podświetlenie to byłoby to :cool2:

Nie wiem, czy się uda no czas pokaże :wink:

Opublikowano

Czekam na opcję z ramkami od M3. Może coś się uda.

Wczoraj podłączałem zegary w wersji demo.

Z lewej tak jak miało by być u mnie Plus ramki m3. Czekam na info czy się uda.

Z prawej też ciekawa opcja. Zastanawiam się jeszcze czy wskazówki nie dać od przedlifta, bo świecą mocniej, widać to po prawej stronie. Sam nie wiem? Co myślicie?

yq2E05W.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ja u siebie dałem właśnie wskazówki z przedlifta,bo są takie jak w M3.oczywiście kolor inny ;) a te ringi z M3 to takie jak u mnie będziesz mieć czy może te w wersji jakby przerywanej wokół obrotościomierza? jak poniżej:

http://www.7-forum.com/news/2012/essen_motor_show/bmw/m3_e92_6705-a.jpg

Opublikowano

Czekam na informację w sprawie ringów, czy w ogóle się uda :wink: Ale jeśli to raczej bez tych przerw.

Myślałem właśnie o tych wskazówkach z przed lifta i w kolorze czerwonym, ale osoba która to robi, narazie nie chce robić czerwonych :wink:

Opublikowano

Ostatnio zauważyłem, że podczas mycia auta, lub przy konkretny deszczu, wodą dostawała się do środka prawnymi i lewymi drzwiami. Wchodziła pod drzwiami. Co prawda nie były to jakieś duże ilości, ale jednak.

Poczytałem trochę o tym i to podobno częstą przypadłość w bmw e90, ale również i w nowszych się to zdarza. Dziś wziąłem sie za naprawę. Winę za to ponosiła mata w drzwiach, która się odkleiła.

6q5hfLj.jpg

hclhM1r.jpg

s6TK7tf.jpg

Swoją drogą to w bmw nie powinno mieć to miejsca. Lipa strasza.

Tutaj już po poprawce

IkAtTnJ.jpg

Opublikowano

oby to było to !!

a tak na przyszłość czym przyklejałeś ?

Galeria: E91 320D LCI M-Pakiet 2009r.

2010-2016 E46 Touring 320D 136km 2000r.

2016-2017 E91 318i LCI 143km 2008r.

2017 E91 320d LCI 206km|393Nm 2009r.

kod zniżkowyna 5€ do Carly: XAZHF8

http://yanosik24.pl/widget/64583.png

Opublikowano

Miałem e39, e46 i e90 i dopiero w tej mnie to dotknęło :mrgreen:

Kiedyś musi być ten pierwszy raz :mrgreen:

Opublikowano

DSqk4FX.jpg

Dziś wracając od rodziny przy wyprzedzaniu zapaliła mi się kontrolka od temperatury. Najpierw koloru żółtego, później czerwonego i auto przeszło w tryb awaryjny. Zjechalem na pobocze i zgasilem auto. Odczekalem kilka minut i wszystko wróciło do normy. Po przejechaniu jakichś 40 km. Temat wrócił z tym, że kontrolka zapaliła się tylko na żółto, ale auto przeszło znowu w tryb awaryjny.

Wyłączyłem znów i po czasie odpalilem i dojechałem

do domu.

Temperatura w ukrytym menu po drugim wyłączeniu auta wahała się między 105 a 112 stropni na włączonym obiegu zimnego powietrza przy korkach i jezdzke generalnie wolno. Przy obiegu ciepłego powietrza temperatura spadała nawet do 86 stopni.

Poniżej zdjęcie na włączonym ciepłym obiegu.

Macie może pomysł co mogło się stać? Pompa to raczej w n54? Termostat?

OBw53CR.jpg

Dodaje film

Pompa raczej sprawna?

Opublikowano
Temperatura robocza to 110 stopni w tym aucie jeżeli to silnik n55, nie robiłeś z płynem nic ? znasz procedurę odpowietrzania ? to odpowietrz może poduszka się zrobiła, płyn nie ucieka ? lubi spieprzać przy turbinie i chłodnica lubi walnąć.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy
Opublikowano
kkamo84 Jak wyciągałeś licznik to odpinałeś akumulator? Gdzie oddawałeś licznik do przelutowania diod LED? Ile taki zabieg kosztował?
Opublikowano

aditonie nie odpinałem aku :wink: narazie nie zmieniałem licznika, czekam na dokładną wycenę z ringami od m3 i wskazó wkami od m3. Raczej będę musiał z tym poczekać, bo szykuję sie inny wydatek... Poszło priv z kontaktem do zegarów

cipisek po tym jak to zauważyłem, przewertowałem trochę internet i znajomych i teraz już wiem, że to badziewie lubi się odklejać :mad2:

dziuraski nie robiłem nic z płynem od momentu wymiany, czyli jakieś 3 miesiące temu. Procedury w sumie nie znam. Na zimnym silniku płynu jest na minimum, Nie zauważyłem wycieków. Dziś był robiony przeze mnie test sposobem podpowiedzianym przez Gorika i prawdopodobnie pompa i termostat do wymiany :mad2: standardowa wada podobno. Zresztą w sumie jest dużo opisane o tym na necie. Opisy są raczej o n54, ale części są te same w n55.

Opublikowano
Jest Beautiful !

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Jest Beautiful !

Dzięki. :wink:

Auto dziś odebrane. Awaria usunieta. Opiszę wszystko w wolnym czasie :wink:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.