Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kamil na 100% pomoże :cool2:

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

• Odpowiedzi 339
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Pomoże jak będą się nadawały do toczenia jeszcze :wink: chodzi o ich stan. Wydaje mi się, że będzie można przetoczyc, ale to muszą ocenić specjaliści swoim okiem :wink:

Czy po toczeniu nie trzeba przypadkiem nowych klocków zakładać?

Opublikowano
Pomoże jak będą się nadawały do toczenia jeszcze :wink: chodzi o ich stan. Wydaje mi się, że będzie można przetoczyc, ale to muszą ocenić specjaliści swoim okiem :wink:

Czy po toczeniu nie trzeba przypadkiem nowych klocków zakładać?

Kamil to zależy od rantu tarczy hamulcowej, jak będzie niewielki to bym zostawił a jak będzie rant i klocki cienkie to lepiej wymienić na nowe :)

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

Dzięki Mariusz za podpowiedzi. Trochę fotek i film z dzisiejszej wizyty u sympatycznego Pana :cool2:

Zdjęcie podczas toczenia

ayq4XOL.jpg

I krótki film

Zdjęcie z przed

jtogtFd.jpg

Zdjęcie po

OPKk7Ra.jpg

Powiem tak, jak ktoś się zastanawia czy to robić, to niech się dłużej nie zastanawia.

Moje tarcze były krzywe i pordzewiałe, po przetoczeniu efekt hamowania jest idealny, nie biją :cool2: :cool2:

Koła wyważone i hamulce poprawione. W końcu jest tak jak powinno być :cool2:

• Moderatorzy
Opublikowano

Ciekawe ile te przetoczone tarcze dalej będą proste...

Też tam robiłem - na chwile był spokój.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Powróci lub nie, dużo zalezy od jazdy, wiemy coś jakiej są firmy ? jeżeli nie są ori to pomału szukaj kompleciku oem...
Opublikowano

Nie mogłem się dopatrzeć nigdzie info o tym jakiej są firmy. Jeśli oem to powinno być ok po przetoczeniu na długo.

Raczej chińczykowów, podróbek wydaje mi sie, że amerykaniec by nie zakładał. :wink: chociaż to tylko wróżenie z fusów w obecnej chwili :wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie toczenie pomogło na chwilkę ale zapłaciłem 100 zł więc było warto spróbować.

Na dłuższą metę już się nauczyłem że tylko ORI.

Zimermanny w e63 po 10 tys km poszły do wymiany bo biły a zapłaciłem za nie 700 zł mniej niż ORI.

Opublikowano

Macie może jakąś wiedzę o co może chodzić z tą kontrolką?

10BXcnK.jpg

Restartowalem i niestety nie zgasła. Pojawiły się też jakieś stuki przy skrętach kierownicą? Jakby coś przeskakiwało? Nie jeżdżę tym autem na codzień, tyLko Żona i tak myślę, że może wjechała w jakąś dziurę czy coś.?

Ciśnienie sprawdzone. W każdym kole tak samo.

Opublikowano

Normalnie powinno pomóc włączenie procedury pomiaru ciśnienia w kołach, jak wszystko jest ok kontrolka powinna zgasnąć.

Jeżeli mówisz, że to nie pomogło, to ciśnienie w kołach mierzone jest z czujnika ABS, także sprawdź czy coś się przypadkiem nie urwało.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W piątek za tydzień zabieram się za przygotowanie auta do zimy. Takie mam kosmetyki, Plus maszyna do polerki. Maszyna do polerki będę robił pierwszy raz, mam nadzieję, że pójdzie sprawnie.

Xt3Dbxr.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Macie może jakąś wiedzę o co może chodzić z tą kontrolką?

10BXcnK.jpg

Restartowalem i niestety nie zgasła. Pojawiły się też jakieś stuki przy skrętach kierownicą? Jakby coś przeskakiwało? Nie jeżdżę tym autem na codzień, tyLko Żona i tak myślę, że może wjechała w jakąś dziurę czy coś.?

Ciśnienie sprawdzone. W każdym kole tak samo.

Amerykańce mają czujniki RDC w kołach podłącz kompa sprawdź który szwankuje. Pojawił ci się błąd tegoż czujnika.

edit

Zresztą widzę że koła zmieniałeś czujniki dołożyłeś ?

Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy
Opublikowano
Już wszystko ok. Czujniki są w kołach. Została zrobiona aktualizacja na Europe. Czyli system działa teraz na podstawie abs :wink:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy można wyłączyć jakoś na kompie widoczność spalania? :mrgreen:

Nie chce, żeby Żona widziała :wink:

Opublikowano

Hehe kkamo84 dobre

no tak czego oczy żony nie widzą tego sercu nie żal :)

oli222 to auto potrafi palić w mieście 8 do 18 litrów, zależy gdzie, jak się jeździ i jakie miasto

jeden śmiga obwodnicą w ciągu dnia a inny w korkach do pracy krótkie odcinki .Różnica w spalaniu będzie ogromna a w obu przypadkach jazda miejska :)

Opublikowano

Teoretycznie 8l jest możliwe w warunkach obwodnicy wawy choćby o 11 w ciągu dnia jadąc 80-90km/h a że rzadko się tak jeździ to inna sprawa :norty:

tak samo jak w 335d muskając pedał gazu w takiej sytuacji udawało się nawet poniżej 5l zejść a w mieszanym było 8,5-9

Realnie jak robię 80-90% tras a pozostałe to miasto ale praktycznie bez korków to wątpie zebym w mieszanym przekroczył 12l ale jak już sie w końcu doczekam to sprawdzimy :P

KNKTR5000 u mnie 7biegów ;)

Opublikowano

Z zakorkowanej Warszawy pokazuje coś ponad 14. Krzyczy na mnie i nawet frajda z jazdy nie pomaga :mrgreen: dlatego pomyślałem o tym, żeby jej wyłączyć :wink: nie widzi, to nie szuka dziury w całym :mrgreen:

Powiem Wam, że odcinek z Woli z Jana Kazimierza do Arkadii w godzinach szczytu, to jakaś masakra. Niech już się skończy ta bydowa metra.

Opublikowano

Co myślicie o takich zegarkach podświetlonych na biało?

vhxZhlE.jpg

Zastanawiam się nad zakupem

Opublikowano
Co myślicie o takich zegarkach podświetlonych na biało?

vhxZhlE.jpg

Zastanawiam się nad zakupem

30 min temu oglądałem tego posta i też się zastanawiałem jakby to fajnie wyglądało, ale pytanie czy da się "przenieść" przebieg tak by dalej było OK

ps. czy wskaźnik temp pokazywałby temp, czy zachowywałby się jak ekonomizer ?

Galeria: E91 320D LCI M-Pakiet 2009r.

2010-2016 E46 Touring 320D 136km 2000r.

2016-2017 E91 318i LCI 143km 2008r.

2017 E91 320d LCI 206km|393Nm 2009r.

kod zniżkowyna 5€ do Carly: XAZHF8

http://yanosik24.pl/widget/64583.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.