Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 339
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

fajny MCzestaw :)

ja do obu moich e91 qpowałęm podobne zestawy i zawsze, ZAWSZE, musiałem jakieś podmianki robić, wymieniać czy dokupywać!

powodzenia i oby wszystkie spasowały !

Galeria: E91 320D LCI M-Pakiet 2009r.

2010-2016 E46 Touring 320D 136km 2000r.

2016-2017 E91 318i LCI 143km 2008r.

2017 E91 320d LCI 206km|393Nm 2009r.

kod zniżkowyna 5€ do Carly: XAZHF8

http://yanosik24.pl/widget/64583.png

Opublikowano
Założone :wink: jedna w słoneczku nie pasuje :mrgreen: reszta jest ok. Także będę musiał gdzieś dokupić :shock:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziś trochę więcej czasu, wiec poczysciłem auto w środku i doprowadziłem końcówki wydechu do przyzwoitego stanu :wink:

Było

tNzKT8t.jpg

yEozjcF.jpg

Jest

qeJodj6.jpg

VLf0OdO.jpg

pyTngIF.jpg

Parę fotek nowej barwy oświetlenia środka

a5dvjgo.jpg

troIYnN.jpg

H5f5zXv.jpg

73ub8ZK.jpg

Opublikowano

wygląda super, niewielka zmiana a odświeża niesamowicie,

a końcówki piękne, detale często cieszą najbardziej ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Na wstępie chciałem powiedzieć, ze auto ma się dobrze :mrgreen:

W ciągu roku zostało przejechane lekko ponad 10 tys. km. Obecnie na zegarach jakieś 87 tys. km.

Po roku użytkowania przyszedł czas na przegląd i następny serwis jak zwykle w Legionowie, polecam :cool2:

Z poważniejszych rzeczy, to do wymiany poszła chłodnica wody, bo lekko przepuszczała i były ubytki w cieczy, a taka sytuacja nie może mieć miejsca u mnie w aucie. Na początku szukałem używanej, ale nie było nic konkretnego, wiec wpadła nowa ori.

Dodatkowo olej w silniku (w sumie 3 raz w ciągu roku), wszystkie filtry, dysza spryskiwaczy lamp( standardowa usterka e90) itp.

Niestety nie posiadam zdjęć z wymian...

Poniżej wklejam zdjęcia jaki posiadam z powrotu po serwisie i fv za części.

BVMxCPp.jpg

NSWCQHI.jpg

grVBGNe.jpg

W piątek byłem też na wywarzaniu kół, po powyżej 130 były drgania. Oczywiście standardowo przy ulicy Puławskiej i znów 100% polecam!

Wczoraj miałem trochę czasu i postanowiłem usunąć następną irytującą rzecz w e90, a mianowicie trzaski wydobywające się z uszczelek drzwi.

vy9muam.jpg

tgGZUBw.jpg

jGLt6QV.jpg

f0R6CeZ.jpg

Na razie tyle :wink:

Opublikowano

na zdjęciach to jest ten magiczny sposób na trzeszczące uszczelki i ich wyciszenie za pomocą teflonowej taśmy? Zakupiłeś w ASO czy to jakaś inna?

trochę słabo wygląda szara na czarnej listwie, ale cisza to podstawa więc rozumiem.

teraz tylko się cieszyć sprawnym i nietrzeszczącym autem i jeździć dalej :)

Opublikowano

Dokładnie, taśma teflonowa i cisza w aucie. :cool2:

Wiem, że trochę słabo to wygląda, ale przy zamkniętych drzwiach nie widać. :wink:

Przy otwartych też nie rzuca się w oczy niewiadomo jak. Zdjęcia robiłem tak, żeby było widać dokładnie jak założyć taśmę, żeby był pożądany efekt.

Niestety nie ma innego skutecznego sposobu na stałe :wink: sprawdzone w poprzedniej e90.

Swoją drogą to myślałem, że w ostatnich rocznikach już to poprawili, ale wychodzi na to, że nie :wink:

Taśmę kupiłem u kolegi Gorik79.

Opublikowano
Swoją drogą to myślałem, że w ostatnich rocznikach już to poprawili, ale wychodzi na to, że nie :wink:

W F30 jest to samo, najwyraźniej mają to głęboko w dupie.

Opublikowano

No powiem szczerze, że to lekka przesada, żeby wkładać to samo badziewie do serii f...

Na szczęście są na to jakieś sprawdzone sposoby :wink:

Opublikowano
sorki za off top ale szczerze to trzymaj się serii E zakonserwuj pomaluj okolice baku sanki i trzymaj... seria F poza wyglądem i multimediami jednak szału na mnie nie robi.... bardzo widać tą oszczędność na masie...
Opublikowano
sorki za off top ale szczerze to trzymaj się serii E zakonserwuj pomaluj okolice baku sanki i trzymaj... seria F poza wyglądem i multimediami jednak szału na mnie nie robi.... bardzo widać tą oszczędność na masie...

Też jestem tego zdania. Ja bym jeszcze dodał ZFa, mega różnica na + w F30. Aczkolwiek, jakieś fajne E90 330i w automacie bez iDriva bym przygarnął zamiast mojego klekota :D

Opublikowano

Jak widać narazie nie zamierzam sprzedawać, cały czas coś inwestuje i dbam jak mogę :wink:

Miałem w planach korektę i ceramikę, ale ważniejszy był serwis i świeże oc i ac :wink: zrobi się też, ale nie w tym miesiącu :wink:

F30 w mpaku bardzo mi się podoba, ale to nie pierwsze stwierdzenia na niekorzyść serii f... o których słyszę :cool2:

Opublikowano

No musiałem jakoś dostosować do Europy :wink:

Dokładnie to zmieniłem diody kierunków na żółte, kupiłem włącznik świateł i dokodowałem przeciwmgielne :wink:

Nie chcę się ktoś zamienić ze mną na opony nie ROF? :mrgreen:

Moje ROF są w stanie bardzo dobrym jak coś :wink:

• 5 tygodni później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
Kkamo zauważyłem u siebie że nie mam czujnika zamknięcia maski. Normalnie jest on na podszybiu, obok zbiornika na płyn hamulcowy. U Ciebie też go nie ma? Edytowane przez aaben
3A0jS9b.png
Opublikowano

Hmm nigdy nie zwracałem na to uwagi :mrgreen:

Zobaczę popołudniu i dam znaka :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Powinieneś mieć, rozeznałem temat i to jest jeden z elementów ori systemu alarmowego. :)
3A0jS9b.png
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.