Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Proszę o poradę odnośnie serwisu (wymiany) klocków hamulcowych w BMW e90 320d ed 2010.

Wyskoczył mi komunikat, że za 2300km należy wymienić tylne klocki hamulcowe. Problem polega na tym, że przejechałem już około 2000-3000km a wartość do wymiany przy każdym odpaleniu samochodu jest ciągle ta sama (2300)...

Czy ktoś miał podobny problem i jest w stanie udzielić sensownej odpowiedzi jak to rozwiązać?

Pozdrawiam,

Kamil

Opublikowano
Cześć,

Proszę o poradę odnośnie serwisu (wymiany) klocków hamulcowych w BMW e90 320d ed 2010.

Wyskoczył mi komunikat, że za 2300km należy wymienić tylne klocki hamulcowe. Problem polega na tym, że przejechałem już około 2000-3000km a wartość do wymiany przy każdym odpaleniu samochodu jest ciągle ta sama (2300)...

Czy ktoś miał podobny problem i jest w stanie udzielić sensownej odpowiedzi jak to rozwiązać?

Pozdrawiam,

Kamil

Kolego moim zdaniem to nie problem tylko wymień klocki oraz czujnik i reset zużycia klocków i sprawa załatwiona a nie zastanawiasz się co się dzieje że nie zmniejsza się poziom zużycia klocków na liczniku a jak po demontażu koła okaże się że klocki masz jeszcze w porządku to znaczy że czujnik świruje, należy pamiętać że czujnik znajduje się w prawym tylnym kole i najlepiej to koło zdemontować i sprawdzić wizualnie stan klocków i czujnika.

Pozdrawiam Mariusz.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D