Skocz do zawartości

E46 320dA 150km 2003r. nie odpala po postoju.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z odpaleniem auta po postoju (czasami nawet 5 minut). Problem pojawił się w zimę i sądziłem, że to świece żarowe/sterownik świec. Wymieniłem obie rzeczy i nic się nie zmieniło, no ale nie było to jakoś mega uciążliwe, więc z tym jeździłem do teraz, ale w końcu chcę to naprawić. Dodam, że wymieniłem ok. miesiąc temu wszystkie filtry i olej, więc filtr paliwa odpada. Z tego co wyczytałem na forum może to być pompa paliwa. Auto odpala tylko i wyłącznie jeśli kilka/kilkanaście włączę zapłon i usłyszę charakterystyczny dźwięk (pompa paliwa?). Bez tego mogę sobie kręcić motor bez skutku. Dla zobrazowania wrzucam film, dziś męczyłem się długo bo 3 minuty... Dźwięk ten następuje w 2:54 na filmie.

Opublikowano
Zacząłbym od sprawdzenia pompy i jej sterownika

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podmień przekaźnik pompy z tym od klaksonu, są takie same, znajdziesz je za bezpiecznikami po demontażu schowka.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Wielkie dzięki za solucję maniek21112. Podmieniłem przekaźnik, ale nie od klaksonu tylko od czegoś innego, teraz tylko pytanie od czego, bo działa i klakson i pompa paliwa. Póki co sprawdzałem szyby, stołki, światła, lusterka wszystko działa :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Który podmieniłeś? Może nie stykał i przełożenie wystarczyło..

http://images65.fotosik.pl/19/49915821d2c0b9b5.jpg

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Dzięki za schemat :) Zdaje się, że ogrzewania teraz nie mam, ew. przeciwmgielnych, nie pamiętam ;) W każdym bądź razie wielkie dzięki za pomoc, bez Twojej porady pewnie zakończyłoby się na wizycie u mechanika i wymianą pompy albo innymi przebojami.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Albo regeneracją wtryskiwaczy :wink: zależy na jakiego specjalistę byś trafił..kup nowy przekaźnik i zamień tak jak było :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Kolego jak nie chce ci odpalic weź kawałek rurki kija około 1m długi jak nie chce ci odpalic włącz zapłon na pozycie 2 wysiadz z samochodu weź kijka bądź rurke :mrgreen: od strony kierowcy pod siedzeniem postukaj od spodu auta tam gdzie jest filtr paliwa znajduje się pompa wstępna walczyłem z tym jakiś czas temu odrazu usłyszysz jak się pompka załączy po stuknięciu.

Aha kup używke z gwarancją rozruchową. Ja kupiłem ti automotive nową problem powrócił po miesiącu. Używka działa do dziś.

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571