Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Miesiąc temu kupiłem moją BMW 530d 218km 2004r.

Sam nie wiem kiedy to się stało. Przyśpieszając słychac odgłosy z silnika jakby zawory grały marsza, a kiedy indziej pięknie płynnie bez żadnego niepokojącego dzwieku dla ucha

Auto ma ponoć zrobione coś z tymi wadliwymi klapkami, jestem trochę zielony w tym. Problem jest też, że na D lub na postoju też często słychac jak bardzo mocno klepie. Raz słychać, a po 10 minutach gdy znowu staje wszystko ładnie pracuje. Czasami jeżeli mocnien przyśpieszę zaśmierdzi czymś z nawiewu.

Szperałem po forum, są gdzie nie gdzie podobne tematy ale żadne bez sensownego zakończenia. Warsztat od BMW z mojego miasta ma urlop na cale wakacje.

Dodam, że dziś odebrałem samochód z podrzędnego warsztatu - wymieniali mi koło pasowe bo się odzywało i to dośc mocno. Pozdrawiam.

Opublikowano
Smrod z nawiewu to na 99% pęknięty kolektor wydechowy. Natomiast granie zaworow jesli raz jest a raz nie ma to obstawiam ze to cos innego, moze wtryskiwacze cykają ?

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano
Wstryski były wymieniane jakiś niedługi czas temu. Po otwarciu maski tak jakby coś cykało z przodu auta w okolicach wtrysków. Sprzedawca auta sie zarzeka że byly robione, teraz nie wiem czy nowe czy po regeneracji. Pewnie to drugie