Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie jaki czynnik chlodzacy jest w tym modelu? R134a czy nowy HFO-1234yf który jak wiadomo nie dość że jest kosztowny to jeszcze niezbyt bezpieczny
Opublikowano
jo problem w tym ze che sie dowiedziec jaki czynnik jest nabijany do tego modelu i rocznika ... narazie jeszcze maski podniesc nie moge :D
Opublikowano
Mam F20 z 2012r i na naklejce jest informacja o czynniku R134a, znajomy ma z 2015r i też ten sam czynnik. Nie sądzę, żeby to się zmieniło, z tego co czytałem nowy czynnik na dzień dzisiejszy stosują w Citroenach, Mitsubishi, Oplu, Peugeocie i to tylko w wybranych modelach. Co ciekawe to nowy czynnik jest palny... jakoś tak średnio jeździć z poczuciem niebezpieczeństwa.
Opublikowano
No wlasnie planuje kupic jedynke i wlasnie sie zastanawialem bo znalazlem model z 2017 r i w informacji bylo ze ma nowy czynnik co mnie troche zaniepokoilo
Opublikowano
Hehehe no nie calkiem ale jezdzic na bombie zegarowej autem za 120 tys to raczej niezbyt czytalem co ten czynnik robi z blacha po wycieku i podgrzaniu wiec....po prostu zaczale sie zastanawiac bo to raczej duzy minus
Opublikowano

W Lexusach rowniez jest ten nowy czynnik. Jutro wlawnie mam wizyte u dealera takze dowiem sie jaka jest cena serwisu.

Btw. Benzyna tez jest łatwopalna.

Opublikowano
no jeden na milion bo duzo samochodow nie ma z tym czynnikiem raz ze serwis jest drogi i nie zrobisz go wszedzie.... jasne tylko ze bak nie jest zlokalizowany przy silniku :p a czynnik jest i w razie wycieku bedzie nie ciekawie
Opublikowano
Tego czynnika jest ok 700 gramów. Benzyna dostarczana jest przewodami z baku ktory zlokalizowany jest w okolicach tłumika.