Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przede wszystkim chciałbym się przywitać ponieważ jestem nowy na forum.

Jestem posiadaczem BMW e60 3.0d 218km 2004r koloru zielonego sedan i poszukuję osoby, która posiada takie samo auto, ponieważ jest mi potrzebne zdjęcie tabliczki znamionowej w celu dorobienia duplikatu. Serwis zamówi taką naklejkę bez problemu ale potrzebuje danych z identycznego auta. Czy jest ktoś kto mógłby mi pomóc? Z góry dziękuję. Pozdrawiam.

Opublikowano
witam :) miałem podobny problem :) tylko mam 2,5d troszke inne wartości, znalazłem podobne auto zrobiłem zdjecie. udałem sie do drukarni, wydrukowali mi identyczna naklejke za duzo mniejsze pieniadze pozdrawiam :)
Opublikowano
W serwisie kosztuje to 100 złotych a co oryginał to oryginał i zleży mi na tych samych danych dlatego poprosiłem o pomoc, ale dzięki za podpowiedź.
Opublikowano
Ano nie wystarczy. Żądają starej lub zdjęcia z innego samochodu o tych samych parametrach, chodzi o rocznik, silnik, napęd itp. Kolor i vin mogą opisać sami :(
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ano nie wystarczy. Żądają starej lub zdjęcia z innego samochodu o tych samych parametrach, chodzi o rocznik, silnik, napęd itp. Kolor i vin mogą opisać sami :(

Nie mam takiego auta więc nie pomogę ale te naklejki to jak to nazwali w ASO "specjalnego rozliczenia", dorabia to tylko fabryka na podstawie wzornika w ich bazie. Niczego tam ASO samo nie może dopisać chyba, że potrzebują wzór, żeby zamówić to w drukarni, a nie oficjalnym kanałem. Do zamówienia trzeba przedstawić DR samochodu i jeżeli jest starą naklejkę którą zabierają. Naklejki nie dostaje się też do ręki tylko pracownik ASO nakleja ją na auto. Tyle dawno temu dowiedziałem się w ASO. Nie trzeba dostarczać żadnego wzoru bo jak nie ma naklejki to wszystkie dane ściągają z auta, a resztę weryfikuje fabryka.

Wtedy jak o to pytałem to kosztowało ~160zł.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

BaX, tak się składa, że w tym miesiącu zamawiałem naklejkę z VIN na prawy słupek i niewiele się zgadza z tym co napisałeś.

Naklejka szła oficjalnym kanałem (została wysłana z Dingolfing w Niemczech).

- do zamówienia oprócz DR potrzebny jest jeszcze dowód osobisty właściciela (dane osobowe w obu dokumentach muszą się zgadzać, jeśli jest jakiś współwłaściciel, potrzebny jest również jego dowód, a jeśli auto jest w leasingu, to jest problem :mrgreen: )

- do zamówienia potrzeba dostarczyć dane dotyczące mas (ja miałem starą więc nie było problemu, ale doradca mówił, że jakbym jej nie miał i nie dostarczył tych informacji to byłby problem);

- nie zabierają starej (doradca zrobił ksero i oddał),

- naklejkę dostaje się do ręki i nikogo nie interesuje co się z nią dalej będzie robić.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Widać co kraj /ASO/ to obyczaj, ja pytałem o to /tabliczkę do E46/ w ASO Sikora w Bielsku.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No widać tak.

Rozmawiałem ze znajomkiem, który pracował w ASO, i faktycznie kiedyś naklejki nie dawali do ręki tylko sami ją naklejali.

Opublikowano
Na przeglądzie dowiedziałem się, że wg polskiego prawa o ruchu drogowym, auto które nie posiada tabliczki znamionowej nie jest dopuszczone do ruchu drogowego. Kilka miesięcy temu miałem stłuczkę i blacharz w warsztacie po prostu wyrzucił ten element. Nie zauważyłem tego wcześniej, stąd moja prośba. Potrzebuję informacje z takiej tabliczki do wyrobienia nowej. Naprawdę nikt nie może mi pomóc? Przecież proszę tylko o zdjęcie, może być z zamazanym vinem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sorry, ale po co ASO zdjęcie podobnej? Albo info o kasach? Przecież wszystkie dane ma w komputerze. Po VIN powinni zrobić bez problemu.

P.s. Ale to już było wałkowane...

Sent with handy.

Opublikowano
Sorry, ale po co ASO zdjęcie podobnej? Albo info o kasach? Przecież wszystkie dane ma w komputerze. Po VIN powinni zrobić bez problemu.

P.s. Ale to już było wałkowane...

Sent with handy.

Nie wiem po co. Takie mają procedury jak już napisano.

BaX, tak się składa, że w tym miesiącu zamawiałem naklejkę z VIN na prawy słupek i niewiele się zgadza z tym co napisałeś.

Naklejka szła oficjalnym kanałem (została wysłana z Dingolfing w Niemczech).

- do zamówienia oprócz DR potrzebny jest jeszcze dowód osobisty właściciela (dane osobowe w obu dokumentach muszą się zgadzać, jeśli jest jakiś współwłaściciel, potrzebny jest również jego dowód, a jeśli auto jest w leasingu, to jest problem :mrgreen: )

- do zamówienia potrzeba dostarczyć dane dotyczące mas (ja miałem starą więc nie było problemu, ale doradca mówił, że jakbym jej nie miał i nie dostarczył tych informacji to byłby problem);

- nie zabierają starej (doradca zrobił ksero i oddał),

- naklejkę dostaje się do ręki i nikogo nie interesuje co się z nią dalej będzie robić.

Nie prosiłbym gdyby nie była potrzebna.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć,

Mam ten sam problem z brakiem tabliczki. Zostały mi trzy dni przeglądu. Dowiedziałam się że potrzebuję zdjęcia na wzór do wykonania nowej. Posiada ktoś takie zdjęcie?