Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Chciałem wymienić gumkę pilota ,zamówiłem na allegro jest tylko jeden model tych gumek.mam bmw e38 740 z 1996r m60b40 po otwarciu pilota mam 2 baterie i nigdzie na necie z takim środkiem nie ma.po wyjęciu elektroniki wypadł klin ....ok teraz do sedna operacja wydała się prosta a tu żonka. Po włożeniu gumki nie zabardzo teraz wiem gdzie ten klin dać na necie jest po lewej ale u mnie wystaje z płytki jakiś okrągły niewiele jak to nazwać " rezystor" i on naciska na gumkę która mocno odstaje .musiałem ją podciągnąć co pewnie straciło na szczelności teraz trochę mniej odstaje. Odciołem ten dzundzel co jest po prawej stronie bo chciałem klina tam dać ale [BAD] i tak nie wszedł wiec złożyłem i tak średnio teraz wygląda. I moje pytanie czy ja potrzebował bym innej gumki? I gdzie i jak ułożony powinien być ten klin. Dziękuję
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mam taki sam kluczyk i też zmieniałem tą gumkę u siebie, ja żeby pestka EWS-u dobrze leżała, musiałem ją podciąć trochę w dwóch miejscach, dopiero po tej operacji udało mi się go poprawnie złożyć i jest ok, pamiętaj że to nie jest OE BMW tylko Allegro za 5 zł
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

EWS jest w samochodzie, ten klinik jak go nazywasz się z nim komunikuje, jak go zgubisz, nie uruchomisz samochodu!

jak położysz kluczyk grotem do siebie i odkręcisz tą klapkę i wyjmiesz sterowanie, pestka EWS-u powinna być w lewym dolnym rogu

Opublikowano
A to [BAD] bo nie wiedziałem gdzie ten klinik dać i go nie dałem. A nie sprawdzałem czy odpaleniu auto bo myślałem ze on tylko do trzymania elektroniki czy cuś .hmmm ale tam brak miejsca na niego:/ i to jest ta pestka ewsu? Ten klinik? A to co wystaje z tyłu płytki coś ala mała bateryjka ? To co to jest?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

jak go nie dałeś, to sprawdź rozkład jazdy autobusów w swojej okolicy :)

szukaj tego i wkładaj do kluczyka, to musi tam być, tak to jest ta pestka EWS-u, to z bateryjkami, to elektronika to zamykania i otwierania auta