Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mój problem wygląda następująco , Jak po nocy odpale silnik po 2-3 sec zaczyna nie równo pracować , obroty delikatnie falują i po minucie wszystko wraca do normy, każde następne odpalenie jest normalne. Po podłączeniu inpy odczytałem Kody błędów które podałem w załączniku, korekcja wtrysków na rozgrzanym jest idealna lecz przy pierwszym odpaleniu jeden wtrysk podaje wartosc !5.00 jak inne po 1.50 ale z każdą sekundą sie unormują, ktoś sie spotkał z takim problemem ? z góry dziękuje i pozdrawiam!

BMW E93 - 325D - 204km - 2010r

Blędy - PLIK PDF

bledy.pdf

bledy1.pdf

Opublikowano
To wskazuje jedynie na to że wtrysk do wymiany.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

I możliwe żeby korekcja na rozgrzanym silniku pokazywała prawidłowo ( sprawdzane na impie)

A przy pierwszym odpaleniu przy podłączonej impie korekcja na jednym cylindrze pokazuje !5.00+ ( po minucie wraca do normy) . Dodam jeszcze ze średnie spalanie mam 12 litrów

Opublikowano
Jest to możliwe że jak jest zimny to podlewa a po rozgrzaniu wraca do normy, natomiast co do spalania to sprawdziłbym termostat bo jak silnik niedogrzany to może tyle palić bo 12 litrów to zdecydowanie za dużo:/

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

Termostat ok , przepływomierz raczej też bo żadnych błędów nie wywala , co do wtryskiwaczy zaleje środek LM , może coś pomoże jak nie pojade na test przelewowy. może jakies inne pomysły co do spalania ?:)

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Termostat sprawny czyli jaką masz dokładną temperaturę po rozgrzaniu? Na spalanie bezpośredni wpływ mają wtryskiwacze, test przelewowy może akurat wyjść ok, to są dwie różne usterki wtryskiwacza, ale oczywiście warto go zrobić.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Mialem tak samo- masz kolektor dolotowy do czyszenia z nagaru. U mnie po czyszczeniu kolektora jak reka odjal, silnik chodzi idealnie rowno po odpaleniu.