Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Moje autko to e46 323ci 1999r.

Dziś sprawdziłem sobie dise i mam wątpliwości.

Poniżej przesyłam filmik:

Sprawa wygląda nastepujaco:

Gdy przekręce klapkę na zamkniecie i zatkam zaworek to bez problemu klapka się otwiera.

Przy przytrzymanym zaworku jak chce jeszcze raz przymknac klapki to czuć ciśnienie na zaworku. Gdy go puszczę i z przytkne to klapki trzymają ale też chyba za bardzo są uchylone.

Czy to normalne?

Widze że disa jest jeszcze org (albo wymienić okna na org) luzow nie ma. Jedynie to ciśnienie.

Dodam, że jak na yt pokazane jest ze po przekreceniu kluczyka disa powinna zamknąć klapki. U mnie nic się nie dzieje? Może to. Dlatego że odpialem kable sprawdziłem dise i podpialem przy czym mógł pojawić się błąd?

Opublikowano

U mnie lepiej trzyma ciśnienie, tzn. za pierwszym razem nie otwiera się całkowicie ale też nie zamyka się po przekręceniu kluczyka, i odpaleniu. Raz na kilka razy zamknie się gdy popchnę trzpień palcem.

Jeszcze nie znalazłem przczyny.

• 1 rok później...
Opublikowano

Nie wiem czy nadal potrzebujesz pomocy (i nie wiem czy mój wpis w jakikolwiek sposób pomoże) ale przesyłam filmik jak to działa u mnie. Otóż za każdym razem gdy przytknę placem otworek, klapka otwiera się połowicznie. Nie mam pojęcia czy to dobrze czy źle.