Skocz do zawartości

E39 528i Demontaż uchwytu na telefon (nie podłokietnik).

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

chciałbym zdemontować uchwyt na telefon który jest umieszczony po prawej stronie od przycisków od klimatyzacji i nawiewów dokładnie jak tutaj:

http://i.imgur.com/LPHDSFk.jpg.

Po odmontowaniu plastikowego uchwytu ( odkręceniu kilku śrubek) efekt jest jak na zdjęciu. Została tylko ta 'baza' pod uchwyt. Próbowałem w kilku mocniejszych ruchach sprawdzić czy są tam jakieś zaczepy / zatrzaski ale jest tylko lekko poluzowana i wolałbym mocniej nie próbować. Szukałem po forum ale znalazłem tylko poradnik do demontażu tego uchwytu z podłokietnika. Chętnie usłyszę każdą wskazówkę jak to zdemontować.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to jest przykręcane pod jeden blachowkręt, który jest schowany pod listwą welurową tunelu (prawa stona) listwa też ma jeden blachowkręt z przodu (okolice nóg pasażera) po jej odkręceniu, cofasz ją do tyłu i zdejmujesz, odsłania się mocowanie uchwytu telefonu, odkręcasz go i całość wychodzi do góry, to jest tylko nasadzane na tunel środkowy
Opublikowano

Dzięki wielkie. Faktycznie nie zauważyłem wkręta od tej listwy przy nogach pasażera.

Później poszło już łatwo.