Skocz do zawartości

Oczyszczanie chłodnicy 750 v12 - wykończe sie na bank :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witaj.

http://vabikbmw.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=646

Skup swoją uwagę na odpowietrzeniu.

M70 jest silnikiem o potężnym układzie i jego odpowietrzanie trochę trwa, a przy przypchanym kanale wylotowym w zbiorniczku jeszcze dłużej i nie zawsze można tego procesu dokończyć.

Zdejmik wężyk na chłodnicy i spróbuj w niego normalnie dmuchnąć. Najpierw będziesz miał opory płynu nagromadzone w nim, ale jeżeli po tym dalej będziesz czuł opór to możesz myśleć jak go przetkać.

Opublikowano

Nie wiem czy nobla Ci za to czy co?? Nie wiem tez ilu osobom pomogłeś, pewnie w setkach by trzeba było.. Dzis jeszcze raz biore sie za odpowietrzanie z Twoja instrukcją krok po kroku. Myśle,ze w v12 odpowietrzanie nie wiele sie różni od układów ze zintegrowanym naczynkiem w chłodnicy. O efektach poinformuje.. Tak czy tak musi mi sie pojawić płyn w

otworku z chłodnicy. Tego zjawiska nie zaobserwowałem..

Dzieki ROBERT - jak zwykle..

Będziesz Mógł Wyprzedzać :D

Kto za młodu głupim nie był - ten na starość nie zmądrzeje...

Opublikowano

Nadal problemy..

Panowie, czy jak słychać visko (wiatrak) - to czy jest to wyznacznik sprawnego visko?? No niby wyje jak jest nagrzany silnik ale czy aż tak wyje??hymm..

Będziesz Mógł Wyprzedzać :D

Kto za młodu głupim nie był - ten na starość nie zmądrzeje...

Opublikowano
Nadal problemy..

Panowie, czy jak słychać visko (wiatrak) - to czy jest to wyznacznik sprawnego visko?? No niby wyje jak jest nagrzany silnik ale czy aż tak wyje??hymm..

U mnie jak postałem w korkach, a temperatura powietrza była w granicach 30 st. C, to jak ruszałem, to mniej więcej od 1300 obr/min wentylator hałasował już dosyć mocno.

Jak miałem otwarte okno to bardzo mocno go było słychać.

Dodam jeszcze, że jeździłem bez wentylatora elektrycznego (klimy).

Wskaźnik wychylał się max o grubość wskazówki w prawo od pionu.

Mam stosunkowo nową chłodnicę (2 letnia).

pozdrawiam

Marek

E32 750 V12 r. 91

Opel Senator B 3.0 24V

Omega 3000

Jeep Cherokee 4.0

Jeep ZJ 5.2

http://img129.imageshack.us/img129/2398/bmwe327501uv3.th.jpg