Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dzisiaj próbowałem wymienić tylne klocki w Auto Klinika w Warszawie. Po jakiś 30 minutach pan przyszedł i powiedział, że nie są w stanie tego zrobić, ponieważ nie są w stanie cofnąć tłoczków, które są sterowane elektryczne. Podobno, nigdy nie mieli takiego problemu, Nie wiem czy BMW jakieś dodatkowe zabezpieczania zrobiło czy jakiegoś pecha mam. Może ktoś pomoże??? Czy już tylko mi serwis BMW z chorą cena został, czy gdzieś w Wawie mi to zrobi ktoś po normalnej??

Mam X3 20i Xdrive z kwietnia 2015.

Opublikowano
Wystarczy ista, jest tam funkcja serwisowa żeby cofnąć klocki.

Sorrki, nie znam się na tym za dobrze,,,,co to ta ista??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

ponieważ nie są w stanie cofnąć tłoczków, które są sterowane elektryczne.
:duh:

mozna cofnac bez ISTA - "manualnie"

Replacing Rear Brake Pads and Rotors on BMWs with Electric Parking Brakes

Rear Brake pads renewal X3 F25

Pozdrawiam Andrzej
Opublikowano
No program to oni mieli, ale chyba cos im nie szło...dziwne, że nie wiedza o tym manualnym sposobie,,,musze poszukać jeszcze, chyba są jacyś fachowcy w wawie poza ASO???
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja u siebie cofałem manualnie.

Podjedź do jakiegoś warsztatu i najpierw zapytaj w jaki sposób będą cofać tłoczki, jeśli nie udzielą konkretnej odpowiedzi to kolejny warsztat - najlepiej taki który zna się na BMW.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Tam gdzie byłeś na początku to naprawdę tępe jany były. Przecież w większości nowszych aut trzeba tłoczki cofać elektronicznie.
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco