Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
pewnie za tydzień będzie to wyglądać inaczej (tylko pytanie czy lepiej czy gorzej :( )
Trudno jednoznacznie odpowiedzieć. Jeżeli osoba która kładła folię, dobrze wycisnęła płyn spod folii, a folia jest dobrej jakości, to wielkiej różnicy nie będzie.

Skoro trochę siedziałeś w temacie to odpowiedz mi na jedno pytanie:

Szukając rozwiązania problemu z kropkami, znalazłem poradę, żeby po kilku dniach, jak folia wyschnie, podgrzać ją opalarką i docisnąć palcem folię do kropek. Niby skoro folia jest termokurczliwa, to kropki powinny się trochę dokleić. Myślisz, że ma to sens? nie chciałbym zepsuć jeszcze bardziej tego co jest teraz...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
I tak i nie. Po kilku dniach możesz spróbować ale duża szansa na to że podgrzejesz za mocno i zniszczysz folię. Spróbuj na krótkim odcinku i zobacz czy efekt ciebie zadowala. Stosowałem różne folie i zawsze mniej lub bardziej widać jaśniejszy margines. Folia nie kurczy się wokół kropek ponieważ jest "za gruba" w stosunku do małych kropeczek - nie wiem jak to dokładnie wytłumaczyć. Kropki są bardzo blisko siebie, a folia na tak krótkich "odcinkach" jest za twarda żeby dała się idealnie dopasować. Dlatego powstaje "poduszka" i widać miejsca niedoklejone.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Właśnie. Im lepszej jakości folia i lepsza robota aplikatora tym miej widać. Poza tym u Ciebie jest węższy margines z kropkami.
Opublikowano
Skoro temat o przyciemnaniu szyb, to ja mam inne pytanie. W czerwcu przyciemnilem szyby, i na tylnych szybach pojawiły sie od wewnątrz rysy na foli od otwierania. Czy mogę to reklamować
Opublikowano

U mnie z tyłu są delikatne rysy ale to na szybie i było widać od razu po nałożeniu folii.

Nie za bardzo wiem co chcesz reklamować...To że się porysowała folia czy po prostu masz porysowaną szybę jak u mnie i dopiero teraz zobaczyłeś to?

Opublikowano
U mnie z tyłu są delikatne rysy ale to na szybie i było widać od razu po nałożeniu folii.

Nie za bardzo wiem co chcesz reklamować...To że się porysowała folia czy po prostu masz porysowaną szybę jak u mnie i dopiero teraz zobaczyłeś to?

Szyba nie była porysowana, bo jak odebrałem auto to było ok. Rysy pojawiły z czasem na foli od otwierania szyb.

Opublikowano

No wiesz to tylko folia i się może rysować w szczególności iż sam mówisz od otwierania szyb.

Nie sądzę że rozpatrzą pozytywnie reklamację raczej potraktują to jako normalne zużycie.

Opublikowano

Szyba nie była porysowana, bo jak odebrałem auto to było ok. Rysy pojawiły z czasem na foli od otwierania szyb.

Czyli folia słabej jakości.. możesz próbować, ale wątpię ze to pozytywnie rozpatrzą bo są świadomi ze kładą słaba folie. Mój znajomy robił u siebie w samochodzie w jakiejś firmie szyby to po pierwszym tygodniu były na niej rysy od otwierania, u mnie w byłej e87 po dzień dzisiejszy nie ma żadnej ryski a już folia jest ze 3/4 lata.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To nie tylko kwestia jakości folii. Nie sądzę żeby ktoś kto się zawodowo zajmuje klejeniem szyb, używał materiałów kiepskiej jakości. To się po prostu nie opłaca. Taką folię kiepsko się formuje. Poza tym koszt/m2 folii, nawet tej firmowej to od 20-30 zł w górę. Czyli przy całości usługi koszt niewielki. Słabe folie - "chińczyki" to koszt 5-8 zł m2 - żadna oszczędność. Majkel001 sprawdź czy coś w drzwiach nie rysuje folii. Sprawdź stan uszczelek i elementów o które ociera się szyba, chowając się w drzwi.