Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, czy ktoś próbował ładować iPad 1 z zapalniczki, mam ładowarkę pod zapalniczkę 2,5A, wyświetla komunikat "lądowanie nie odbywa się", dodam ze nowy ipad ładuje się, jak i telefony bez problemu. W salonie BMW testowo podłączył swojego nowego iPada i ładował się bez problemy, mój stary nie chce się ładować, pan stwierdził ze auto jest tak naszpikowane elektronika ze nie pozwala na taki pobór mocy do ładowania starego ipod'a, nie rozumiem bo ma tylko 2,0A max poboru do ładowania. Bezpośrednie podłączenie pod wejście USB w aucie skutkuje tym samym problemem. Dodam że w domu ładuje się bez problemu na ładowarce sieciowej 1,6A
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Problem został rozwiązany, to znaczy nie dokońca rozwiązany, ale doszedłem do tego ze wszystkie zapalniczki umieszczone w kokpicie są tak ograniczone, że nie ładują nawet telefonu, jedna znajdująca się w bagażniku jest bezpośrednio pod akumulator i nie ma żadnych ograniczeń, jak się dowiedziałem w salonie bmw ma to na celu zapobiegać rozładowaniu akumulatora. A to ze pisałem ze coś się ładowało to była zmyłka, urządzenie jedynie pokazywało ze jest podłączone ale się nie ładowało, tym wprowadzałem się w błąd.
Opublikowano

Dziwne, ląduję telefony z przodu i z tyłu - nigdy nie miałem żadnych problemów. Poza tym sam napisałeś w pierwszym poście, że nowy iPad i telefony ładują się, a w drugim temu zaprzeczyłeś.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 2 tygodnie później...