Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Co sądzicie o cenie 28000zł na dzień dzisiejszy(23 Lipca 2006) za BMW 528 z 1997 roku w bardzo bobrym stanie.

(Bo ja nap. trochę sobie myślę, że to może za dużo jak na 9 letni samochód, ale może się mylę?)

Czy uważacie że to dobra cena za taki samocód? czy szukać taniej?

No i jak waszym zdaniem ceny takiego auta będą się kształtować za 1,2,3 lata?

Pozdrawiam serdecznie

Sebastian

Opublikowano
mysle ze nie ma wsrod forumowiczów wróżki. przydaloby sie pokazac jakies zdjecia chociaz i tak zeby cos ocenic nalezaloby przyjerzec sie autu z bliska. Ile bedą kosztowac za 1,2,3 lata? na pewno mniej.
Opublikowano
Wszystko zależy od stanu i wyposażenia. Jest to już trochę skomplikowane auto i czasami doprowadzenie takiego do "stanu używalności" może sporo kosztować. Ja po zakupie swojej włożyłem jeszcze ok. 4- 5 tys. (a uważam, ze stan też był bardzo dobry) na: alarm, dobry olej, fitry, paski, wymianę olej w skrzyni biegów, trochę kosmetyki (uszczelka drzwi, prowadnica jednej z szyb, itp), przednie zawieszenie, opony letnie, felgi alu.
Opublikowano

ciężko w ciemno rzucać czy tanio czy drogo jak nie wiadomo co to auto ma.

rok temu kupiłem 523i z 97 za 28.000 zł.

możesz pokazać co to auto ma i będzie łatwiej mówić - możesz giełde poczytać i zobaczyć jakie są średnie ceny (można od nich odejmować jeszcze ze 3000 zł)

http://www.maszty-flagi.com/bmw/E39_forum.jpg
Opublikowano
Jeżeli auto jest lux - to cena normalna - takie moje zdanie.
BMW = Będziesz Musiał Wyprzedzać :-)
Opublikowano

Tak. Jeżeli auto jest super to cena jest bdb.

Szczerze powiem, że widziałem ostatnio kilka e39 z 96r w różnych cenach, od 23 tys do 26 +opłaty - wszystkie ale to wszystkie przez telefon były idealne. Po ostatniej jaką oglądałem (z opłatami 27) dałem sobie spokój - mało sie nie zabiłem tak ściągała, na 100% zdjęcia w internecie były retuszowane.

Moim zdaniem cena 28 za 97r jeżeli auto jest super jest jak najbardziej do przyjecia.

P.S. Może zrobilibyśmy gdzieś miejsce z ogłoszeniami, na które nawet szkoda kasy na telefon?

Opublikowano

Może zrobilibyśmy gdzieś miejsce z ogłoszeniami, na które nawet szkoda kasy na telefon?

Dobry pomysł :cool2:

BMW = Będziesz Musiał Wyprzedzać :-)
Opublikowano

nie ważne jest zktórego roku jest samochód, nie ważne jest wyposażenie.

najważniejszy jest stan techniczny!

możesz zapłacić 28.000 za samochód dobrze wyposażony w słabym stanie technicznym

i równierz

możesz zapłacić 28.000 za samochód w wyposażeniu podstawowym dwa lata starszy

Sytuacja na rynku jest taka, że tego typu aut jest multum i można wybierać, ceny spadają z miesiąca na miesiąć cały czas w dół i spadać będą. Dzisiaj jest warta 28.000 za dwa miesiące będzie 24.000

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

Opublikowano
Podłącze się do tematu ponieważ akurat takie auto chcę kupić. I może ktoś poradzi mi czy jechać po samochód do Niemiec i tam szukać czy kupić w Polsce. Z moich obserwacji wynika że ceny są zbliżone co przemawia za kupnem u nas. Jednak trochę obawiam się kupować auto odpicowane przez handlarza bo większość ogłoszeń to chyba właśnie takie bryki. Interesuje mnie auto lekko rozbite lub nieuszkodzone , czy w niemcowni lepiej szukać takiej BMki?
Opublikowano
Oczywiście, że tak. Żaden handlarz nie sprowadzi dobrego auta bo takie sporo kosztują (prawdziwe perełki są nawet dwukrotnie droższe od szrotów :!: ) więc mało na nim zarobi. Ale jeśli nie chcemy lub nie możemy jechać do Niemiec po auto to najlepiej szukać takiego, które kiedyś ktoś sprowadził dla siebie.
Opublikowano
Oczywiście, że tak. Żaden handlarz nie sprowadzi dobrego auta bo takie sporo kosztują (prawdziwe perełki są nawet dwukrotnie droższe od szrotów :!: ) więc mało na nim zarobi. Ale jeśli nie chcemy lub nie możemy jechać do Niemiec po auto to najlepiej szukać takiego, które kiedyś ktoś sprowadził dla siebie.

dobrze piszesz :8) perelki sa drozsze i kupuje sie je przewaznie z prywatnych ogloszen. Napisze dla orientacji... w zeszlym roku sprzedalismy nasza 528i touring 98r z dobrym wyposazeniem, klima automatic, mala navi, bez skory ale z podgrzewanymi siedzeniami, xenony, pare pakiet-ow... juz nie pamietam co jeszcze. Autko mialo 184 tys kilometrow, do konca serwisowane w BMW - za 9,700€ prywatnie bez wiekszego problemu.

Tylko dwie rzeczy są nieskończone - wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do tego pierwszego nie mam pewności
Opublikowano

tak mi się wydaje, że najlepiej byłoby pojechać po auto samemu. Kuszą mnie również ogłoszenia na autoscout

http://www.autoscout24.pl/home/index/detail.asp?ts=166074.5&id=ggkq4ixrpwa&sc=&make=13&model=2145&pricefrom=0&euroto=0&zip=

http://www.autoscout24.pl/home/index/detail.asp?ts=185139.5&id=qefdpiwjn2x&sc=&make=13&model=2145&pricefrom=0&euroto=0&zip=

Czy coś takiego można kupić czy to tylko pic na wodę? jak to sprawdzić ? Oczywiście może się okazać że to zajeżdżony szrot ale czy to prawdziwe ogłoszenia czy jakaś lipa? Nie mam w tych sprawach zbytniego doświadczenia dlatego nie wiem czy zwracać uwagę na takie ogłoszenia czy dać sobie spokój?

Opublikowano

W naszym pięknym kraju, realia są takie, że na 10 obejrzanych samochodów 2 się nadają.

Samochody w bardzo dobrym stanie trzymają cenę i czekają w niemczech na szczęśliwych nabywców.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM