Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Kupilem e90 320d 163km 2006r no i zaczęła się przygoda.

Najpierw błąd przepływki - wymieniona.

Przy zmianie przepływki mechanik zobaczył wyciek i wymienił uszczelkę pod klawiaturą.

Od tamtej pory brak mocy.

Na jedynce, dwójce ciągnie jak zawsze, wrzucam trójkę i nagle traci moc.

Potem do ponownego restartu nie ma takiej mocy jak wcześniej.

Włącza się tryb awaryjny, bez żadnych błędów, bez niczego, po prostu nie ma mocy.

Czy ten down mógł coś schrzanić podłączając na nowo kolektor itd?

Ile to "mechaników" nie zwiedziłem, każdy atakuje metodą prób i błędów ale coś im nie wychodzi.

Skutek taki, że trzeci tydzień auto muli, a nie jeździ. Mówili, że turbo kupiłem regenerowane dalej to samo.

EGR czyszczony.

Może wy pomożecie?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź czy jest podpięty czujnik ciśnienia doładowania (za kolektorem dolotowym), zobacz czy jest czysty. Jakiej firmy przepływomierz? Jakie błędy? Trzeba przejechać się z komputerem i zrobić live data.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Sprawdź czy jest podpięty czujnik ciśnienia doładowania (za kolektorem dolotowym), zobacz czy jest czysty. Jakiej firmy przepływomierz? Jakie błędy? Trzeba przejechać się z komputerem i zrobić live data.

Zaraz zobaczę ten czujnik, przepływka bodajże bosh, ale też zaraz sprawdze no i brak bledow.

"Mechanicy" mówili, że turbina przeładowuje i ostatni kombinował coś nad zaworkami.

Opublikowano

Wróciło od kolejnego mechanika.

Turbo działa sprawne w 100%, mechanik wymienił sterownik turbiny(używany) i faktycznie lepiej idzie, ale dopiero od 3k obrotów.

Wtedy czuje się tak jakby miało moc jak wcześniej, ale nie ma wgl dołu. Co to może być? Przepływkę podmieniał na oryginalną z bosha i to samo.

On mówi mi, że to kwestia zaprogramowania go. Jest tak?