Skocz do zawartości

[e46 328Ci] Kody z VIN podgrzewanych lusterek, dysz, zamka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry.

Czy w VINie BMW e46 powinny być zawarte takie opcje jak:

-> podgrzewanie lusterek,

-> podgrzewanie dysz spryskiwaczy,

-> podgrzewanie zamka kierowcy,

-> lusterko wewnętrzne fotochromatyczne,

-> lusterka zewnętrzne fotochromatyczne.

Ewentualnie czy posiadacze w/w opcji wyposażenia mogliby podać kody z rozkodowanego VIN-u dotyczące właśnie tych opcji?

Przeglądałem mnóstwo tematów dotyczących grzanych lusterek i dysz i jest mnóstwo opinii, raz że cały czas działają, raz że poniżej 5,5 stopnia, raz że poniżej -3 stopni, raz że przy włączonym grzaniu tylnej szyby. A podobno grzanie lusterek, dysz i zamka idzie ze sobą "w trójkącie" :D

Zwariować można...

A zastanawiam się czy mam te trzy pierwsze opcje u siebie, bo w VINie nic o tym nie ma.

Ogólnie lusterka mam elektrycznie regulowane, elektrycznie składane, z pamięcią.

Jeżeli temat w złym miejscu lub niewłaściwy to go skasuję po uzyskaniu odpowiedzi.

Pozdrawiam serdecznie i miłego popołudnia! :)

Opublikowano

wiem że grzane zamki miało e36, czy e46 ma grzane zamki nie jestem pewien. Nie czytałem o tej opcji jeszcze w e46.

Lusterka chyba są zawsze grzane po zapłonie nawet w lato z tego co kojarze. Ewentualnie jak temperatura spadnie niżej ale na pewno nie są połączone z tylną szybą.

lusterka foto na pewno są w vinie, grzane lustra nie za bardzo, nie wiem czy to nie było zawsze w wyposażeniu dlatego tego nie wymieniają.

Dysze spryskiwaczy na pewno opcja.

szukam
Opublikowano

K3m0T1989, dziękuję za odpowiedź!

Tak, wiem, że w e36 była taka opcja, czytałem że w e46 podobnie, chociaż żadnego "oficjalnego" info nie mam.

Lusterka na pewno zawsze są grzane? Też widziałem jakieś tematy, gdzie ludzie chcieli doposażyć swoje auta w tę opcję.

Co do grzanych dysz, podobno to jeśli są grzane lusterka to i dysze są grzane, ale to też różnie ludzi piszą.

Gdyby ktoś wiedział, jakie kody w VINie mają grzane dysze, lusterko wew fotochrom i zew fotochrom to bardzo proszę o ich podanie.