Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Był juz kiedys poruszany temat na forum ale nie został chyba jako tako rozwiązany do końca .

Potrzebuje porady pomocy bo moje auto jest zagatkowe odkąd je mam . Podczas słychac dziwne głosy z przedniej osi napewno kojarzyc dzwiek jak wjedzie sie na linie podwojną ciągłą itd tak jak by sie po czyms ostrym jechało ja mam odgłosy takie cały czas powzyj 40h/50h juz to słychać przełozyłem opony tył na przód nic to nie dało kupilem dwie nowe opony na tył te z tyłu dałem na przód bo byly dobre jeszcze dalej to samo pytałem sie goscia co wywazał mi koła i zakładał te dwie nowe powiedzial ze te fuldy co mam są jeszcze dobre i nie powinny tak sie zachowywać wiec postanowiłem je tez wywarzyć ale problem został Mechanik sprawdzał moje łozyska z przodu mówił ze nic tam nie słychac nie ma luzu ani nic keidys ktos mówił zeby dziwgnać auto na podnosniku i gazowac ale to zly pomysł co to może byc ? bo juz sie wytrzymać nie da słychac to nawet jak idzie muzyka prosze nie usuwać tematu bo nigdy sie nie dowiem co to jest jak cos zle napisalem prosze napisac co.

Edytowane przez Komancz1905
Opublikowano

Może być sporo dolegliwości , nawet nie zlokalizowałeś po której stronie.

1 łożysko

2 opony

3 zbieżność , geometria

4 tarcze

5 piasta

6 zawieszenie

7 z układu kierowniczego

8 hamulce

9 wibracje z silnika

10 coś gdzieś się telepie od pędu powietrza

Ktoś na to musi spojrzeć kompleksowo a nie wycinkowo np pojedziesz na stację diagnostyczną to ci sprawdzą według swoich standardów i sprawdzają określone punkty bo za te 15-20 zł to co oni mogą.

jak cos zle napisalem prosze napisac co.

W tytule nie pisz BMW E46 bo wiadomo że tu w tym dziale wszystkie takie są ale dopisz jaki silnik

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Wydaje mi sie ze to po stronie kierowcy z przodu tak słychać ten huk

a więc tak :

1. łozyska sprawdzone mechanik na nie patrzyl mowił ze nie ma luzu ani nic nie słychać to nie wiem czy dobrze

Opony przełozyłem z tyłu na przód dalej to samo

Zbieżnośc geometria była robiona z 2 tygodnie temu podczas wymiany maglownicy bo bylo trzeba ustawic

zawieszenie całe nowe wahacze łaczniki gumy stabilizatory amory nie leja łozyska od amora w dobrym stanie

Uklad tak jak pisalem był regenerowany ale problem był juz przed wymiana i jest nadal ciekła mi maglownica wtedy

hamulce hmm nie wiem sam ostatnio rozbieralem bo malowalem zaciski z przodu oby dwa tłoczki nowe chodza w palcach wiec mysle ze to nie one

Piasty niestety nie wiem jak sie sprawdza i tarcze hamulcowe nie wiem jak sprawdzic czy sa dobre

a co do powietrza raczej to nie przez nie ani przez silnik bo to stało sie wtedy jak jezdzilem na letich wszystko było wporzadku zmieniłem na zimowe cos tam juz zaczelo słychac ale to norma bo zimówki z debębicy frugo 2 czy jak sie tam zwią szumią mowie załoze letnie bedzie okej co sie okazało na letnich to samo sie zaczeło dziać i od tej pory nie moge rozwiązać problemu

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A osłona termiczna nie ociera Ci czasem o wał ?

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Hmm nie wiem czy nie ociera ale chyba raczej nie a wydobywało by to taki dzwiek? zapomnialem dopisac ze nop jak jade na 3 biegu 60km.h to jest taki odhłos wrrr wrrr wrr wrrr wrr nie wiem jak to dokladnie opisac probowalem nagrac ale nic nie słychac w telefonie
Opublikowano
ale mechanik keidys mi sprawdzal podpory wału i tam odczepial to i mocowal na nowo ale to juz przed tym tez tak wyło i kurde nie wiem co to moze byc nie chce ładowac w kazda czesc pokoleji a mechanicy w okolicy to partacze naprawde
Opublikowano

Ma ktos moze jeszcze jakis pomysł? co i jak sprawdzić?

I mam pytanko bo bede konserowal progi ciezko sie sciaga te oslony z progów plastikowe ? macie moze filmik albo zdjecia ?