Skocz do zawartości

[320D] Silnik bez mocy i trzesie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

moj samochod to bmw e46 320d 2.0L diesel 150km

ostatnio podczas jazdy samochod puscil dosc spora chmure siwego dymu a nastepnie stracil moc.

odholowalem go pod dom gdzie probowalem zdiagnozowac problem, mam takie tanie uzadzenie do diagnostyki ktore pokazuje mi kod bledu p1252 za kazdym odpaleniem silnika nawet po tym jak usune ten blad

wyglada jakby pracowal tylko na 3 garki wiec kupilem nowy wtrysk i wymienilem ten ktory uznalem za wadliwy - odlaczalem kazdy po kolei i patrzylem czy silnik odpali i bedzie chodzil. na kazdym innym wtrysku jak go odlaczylem to samochow chodzil jeszcze gorzej wiec uznalem ze to ten pierwszy przy ktorym nie bylo roznicy czy wtrysk byl podlaczony czy odlaczony. To niestety nie pomoglo.

Nie wiem co dalej zrobic moze macie jakies propozycje. W najgorszym przypadku podejzewam ze wypalil sie tlok ale chce najpierw posprawdzac inne mozliwosci.

Tutaj daje krotki filmik ktory zrobilem zeby pokazac wam jaki jest dzwiek silnika.

z gory dziekuje za propozycje

Opublikowano
zastanawiam sie czy problemem moze byc turbo ? i to ze auto chodzi w trybie awaryjnym ? w dolocie powietrza z filtra (MAF) do turbo jest duzo oleju wiec moze byc tak ze przepuszcza olej
Opublikowano

diagnoza i tylko diagnoza. Nie wiemy co się uszkodziło nawet.

Diagnoza sprzetem dopasowanym do BMW.

w ciemno chyba nie chcesz wymieniać jak z tym wtryskiem, nie szkoda kasy ? wtrysk nowy trzeba kodować tak w ogóle a nie że wyciagasz stary i wkładasz nowy. To nie polonez

szukam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masz błąd sterownika turbiny, podłącz się programem do bmw. Stan oleju ok? Jak to się stało?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.