Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Ja mam takie progi. osobiscie z nich nie korzystam ale pewnie gdybym jeździł z bagażnikiem dachowym nieraz bym na nich stawał. Wytrzymałe raczej sa ponad 100kg na nich stało i sie nie złamały:)

Żeby je zamontować musisz ściągnąć plastikowe "wykończenie" wnęki koła/nadkola zarówno z przodu jak i z tylu. Nie ma z tym problemu bo to robiłem ale musisz zaopatrzyć sie w specjalna nitownice do plastikowych nitów - nimi pozniej przytwierdzisz wspomniany plastik z powrotem do auta. Zwykła nitownica tego nie zrobisz.

Niestety największym minusem tych progów jest to, ze wiecznie posiadasz uwalone spodnie:) przy wsiadaniu i wysiadaniu trzeba sie nagimnastykować żeby nie wypolerować progu swoimi super zajefajnymi jasnymi spodenkami:)

Opublikowano
Jeszcze nie udało mi się wysiąść z auta nie dotykając tego progu lewą łydką. Plus dla dzieciaków, auto jest wysokie więc ułatwia im to wysiadanie. Dla osoby dorosłej to utrudnienie. Oczywiście rzecz gustu, ale według mnie poprawiają wygląda auta, i ochraniają progi w zimie przed wgnieceniem zamarzniety śnieg itp.
x3334a545255abac1e52.jpg
Opublikowano (edytowane)

musisz zaopatrzyć sie w specjalna nitownice do plastikowych nitów - nimi pozniej przytwierdzisz wspomniany plastik z powrotem do auta. Zwykła nitownica tego nie zrobisz.

No i tutaj się nie zgodzę , wystarczy zwykła nitownica do nitów o rozmiarze 6,4 mm , taka jak podana w linku

http://allegro.pl/yato-yt-36092-nitownica-dzwigniowa-obr-3-2-6-4mm-i6679269625.html

ja jak nitowałem poszerzenia to zakupiłem taką zachowałem paragon , zrobiłem robotę a na drugi dzień oddałem do marketu twierdząc ,że jednak jest mi niepotrzebna

w końcu po co mi nitownica za 80zł na 1 robotę ,

później jednak zdejmowałem plastik od klapy bagażnika i tu znowu by się ona przydała ,ale poradziłem sobie bez niej

nity są plastikowe i łatwo się je zaciąga więc jedna osoba dociska nit kombinerkami a druga za pomocą drugich kombinerek zaciąga nit

nawet samemu można to zrobić. Gorzej jest jak jest trudno dostępne miejsce.

Edytowane przez siara64

żadnych dizli tylko Pb+LPG

R4 + turbo, V6 , R6 i V8

Opublikowano
Nie lepiej kupić zamienniki za 1/4 ceny?

http://allegro.pl/stopnie-progowe-listwy-bmw-x3-03-10-e-83-i6833124283.html

ps. Nie widziałem ich jakości to tylko luźna propozycja.

Widziałem chińskie zamienniki założone w F25 i gadałem z kolesiem o nich , u niego w aucie pełnią raczej role wizualną

czasami na nich staje jak jedzie na narty z rodzina ale nie ma do nich zaufania twierdzi że raczej tandeta.

Choć to pewnie dużo zależy od jakości montażu

R4 + turbo, V6 , R6 i V8

Opublikowano

Byłem w sklepie który zaopatrza warsztaty samochodowe w narzędzia, próbowaliśmy różnych nitownic ( chyba z 5 rodzajów ) i podeszła tylko ta dedykowana. Nity oryginalne kupione w serwisie BMW.

Tez nie musiałem jej kupować, bo właściciel zgodził mi sie ja wypożyczyć na jeden dzień.

Kombinować z kombinerkami i dociskaniem mozna jak sie ma 3-4 nitów do zarobienia ale policz sobie ile ich jest przy nadkolach przód/tyl

Opublikowano

Nity kupione w BMW a kupione z allegro niczym się nie różnią oprócz ceny miałem jedne i drugie .

w poprzednim poście pokazałem złą nitownice ale już poprawiłem

musi być taka do nitu o grubości 6,4mm : http://allegro.pl/yato-yt-36092-nitownica-dzwigniowa-obr-3-2-6-4mm-i6679269625.html

jest to zwykła nitownica żadna specjalna

R4 + turbo, V6 , R6 i V8

Opublikowano
Jeszcze nie udało mi się wysiąść z auta nie dotykając tego progu lewą łydką. Plus dla dzieciaków, auto jest wysokie więc ułatwia im to wysiadanie. Dla osoby dorosłej to utrudnienie. Oczywiście rzecz gustu, ale według mnie poprawiają wygląda auta, i ochraniają progi w zimie przed wgnieceniem zamarzniety śnieg itp.

Wg mnie największa ich zaletą jest to że nie obiją Ci drzwi na parkingu :lol:

Opublikowano
Byłem w sklepie który zaopatrza warsztaty samochodowe w narzędzia, próbowaliśmy różnych nitownic ( chyba z 5 rodzajów ) i podeszła tylko ta dedykowana. Nity oryginalne kupione w serwisie BMW.

Tez nie musiałem jej kupować, bo właściciel zgodził mi sie ja wypożyczyć na jeden dzień.

Kombinować z kombinerkami i dociskaniem mozna jak sie ma 3-4 nitów do zarobienia ale policz sobie ile ich jest przy nadkolach przód/tyl

Jak mozna kupic F25 i oszczedzic kilka stow na progach. Przeciez taka tandete z Chin to widac z daleka.

Opublikowano

Wg mnie największa ich zaletą jest to że nie obiją Ci drzwi na parkingu :lol:

Wlasnie to jest jeden z duzych plusow. Do tego wlasnie maluchy beda spokojnie wsiadac. No i bagaznik dachowy bedzie latwiej zaladowac.