Skocz do zawartości

Wydech Performance

Jacek_W

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam takie pytanie, mam seryjny wydech BOYSEN z tym " przełącznikiem " do zmiany trybów głosu

ostatnio jechałem pokazowym F32 430i z wydechem Performance i szczerze nie słyszałem znacznej różnicy

jest to możliwe?

czy każdy F30-F33 z silnikiem .28i .30i ma ten " przełącznikiem " do zmiany trybów pracy wydechu?

samochód to F33 430i 2016 ( wiem że piszę przy F30,F31 lecz myśle że tu bardziej chodzi o silnik a nie nadwozie, a jest tu więcej użytkowników )

Ps. jestem świadomy że to 2-litrówka i nie oczekuję też głosu rzędowej szóstki

ale jak już wydam te 3-4k na ten wydech Performance to chciałbym też słyszeć bardziej sportowe brzmienie.

z góry dziękuję za odpowiedzi

Pozdrawiam

Ja mam standardowy wydech 330i mPakiet. Ma klapkę zamykającą. W trybie sport zamyka się jedna z dwóch rur i brzmi bardziej ... hmmm więcej popcornu przy schodzeniu z obrotów. W samochodzie jest odrobinę głośniej, naprawdę minimalna różnica. Na zewnątrz lub z otwartym oknem słychać, ale w środku to trochę nieporozumienie. Skoro to dotyczy tylko trybu sport to różnica powinna być znacząca.

Przymierzałem się do tłumika mPerformance ale niestety nie mam możliwość sprawdzenia, bo ASO w Wawie nie mają więc nie założę takiego, ponieważ potrzebuję spokoju w trybie Comfort nie stałego buczenia np przy 140 km/h.

• 1 miesiąc temu...

Wydech jest już zamontowany, wybrałem model dedykowany do 340i / 440i

Powiem tak, dźwięk oceniam bardzo pozytywnie, ... przy otwartym dachu ( F33 ) rewelacja, a przy zamkniętym dachu i szybach jest nawet "dość" cicho w środku.

Chociaż wolałbym by np w trybie comfort wydech był cichszy, a w Sport+ jak tak jak teraz jest.

Różnica pomiędzy Comfort, Sport czy Sport+ jest taka że przy Comfort nie ma tego mocnego "popkornu" przy schodzeniu z obrotów.

Według mnie sam odgłos wydech u jest taki sam, nie zależnie od trybu.

Co do pytania od Gregonio: przy 140 km/h na prawdę nie ma tragedii ale ponieważ ( według mnie ) nie ma różnicy co do trybów, nawet w trybie comfort będzie głośniej

(Ps. filmiki z youtube nie oddają prawdziwego dźwięku tego wydechu)

Wydech jest już zamontowany, wybrałem model dedykowany do 340i / 440i

Powiem tak, dźwięk oceniam bardzo pozytywnie, ... przy otwartym dachu ( F33 ) rewelacja, a przy zamkniętym dachu i szybach jest nawet "dość" cicho w środku.

Chociaż wolałbym by np w trybie comfort wydech był cichszy, a w Sport+ jak tak jak teraz jest.

Różnica pomiędzy Comfort, Sport czy Sport+ jest taka że przy Comfort nie ma tego mocnego "popkornu" przy schodzeniu z obrotów.

Według mnie sam odgłos wydech u jest taki sam, nie zależnie od trybu.

Co do pytania od Gregonio: przy 140 km/h na prawdę nie ma tragedii ale ponieważ ( według mnie ) nie ma różnicy co do trybów, nawet w trybie comfort będzie głośniej

(Ps. filmiki z youtube nie oddają prawdziwego dźwięku tego wydechu)

Mam taki sam wydech od prawie roku i wrażenia podobne, niewielka różnica między trybami i w zakresie 2400-2800 obr/min trochę buczy szczególnie w trybie sport/sport+

Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17