Skocz do zawartości

Samo otwierający się samochód i otwierające się szyby e61

79mark

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem ze swoją Bunią(525d 2005r) a mianowicie dwa tygodnie temu na wakacjach(nad morzem - duża wilgotność) sama mi się zaczęła otwierać wraz z szybami czyli szyby schodziły do końca i zaczął mi się rozładowywać akumulator.

Byłem na diagnostyce ale nie wykazało jakich kol wiek błędów poza uszkodzony czujnik szyby czołowej????

Może ktoś miał podobny problem i mógł by mi pomóc go rozwiązać. W obecnej chwili odłączam klemę od minusa i wchodzę do bagażnika aby podłączyć na nowo trochę uciążliwe:)).

Raczej to nie to bo samochód otwiera się sam nawet jak w odległości kilkudziesięciu kilometrów nie ma drugiego pilota, poza tym piloty reagują jak jestem jakiś metr lub dwa metry od samochodu inaczej nie reagują

Dzisiaj wyjąłem wszystko z bagażnika znalazłem 4 moduły wszystkie były suchutkie zero oznak wody czy wilgoci,wyciągnąłem moduł komfortu ale również wygląda, sprawdziłem przewody w zawiasach tylnej klapy i tez są ok

teraz na noc odłączyłem bezpieczniki od szyb i centralnego zamka rano zobaczę czy akumulator będzie rozładowany czy nie bo wcześniej jak bunia stała otwarta to rano miałem akumulator rozładowany

jak ktoś ma jakiś pomysł to proszę o pomoc bo mi pomysły się kończą

Na pierwszy rzut oka wyglada jakby zawierał sie stycznik w zamku drzwi kierowcy, to otwiera drzwi, a po dłuższym przytrzymaniu także okna, być może zwarcie w tym obwodzie, wywołane np. wilgocią lub uszkodzeniem instalacji

• 6 lat później...