Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.

Mam pytanie odnośnie Waszych doświadczeń z powtórnym użyciem śrub mocujących wał napędowy. Manuale i niektóre instrukcje w necie mówią, że śruby są jednorazowe i należy je wymienić.

Obecnie mam zrzucony wał i wydech, bo jestem w trakcie wymiany rurki odpowietrzenia zbiornika paliwa (typowa wada). Teoretycznie mógłbym już wszystko skręcać do kupy, ale zastanawiam się czy nie zamówić nowych śrub w ASO, czy też może użyć starych? Nie chcę oszczędzać na tych śrubkach, ale zakładając stare jutro mógłbym mieć już auto zrobione ...

Opublikowano
Ja bym dał tą samą śrubę, ale nie jestem znawcą. Przy okazji Twoje roboty, mam pytanie o te rurkę odpowietrzającą. Czy aby uniknąć jej przetarcia da się jakoś nasunąć na nią ochronny peszel od strony nadkola, czy wlewu? Bardzo proszę o jakąś wskazówkę. Zdaje sobie sprawę, że ta rurka się też mi może przetrzeć i chciałbym temu zapobiec.
Opublikowano

Też skłaniam się ku temu żeby dać stare śruby, i dodatkowo zabezpieczyć je klejem do gwintów.

Co do podejścia od strony nadkola do rurki odpowietrzenia, to jest taka możliwość. Jednak miejsca żeby nasunąć tam jakiś peszel jest bardzo mało.

Opublikowano
Ja robiłem tą rurkę odpowietrzenia i w miejsce styku tej rurki z karoserią nałożyłem dodatkowo plastykową rurkę i skleiłem na stałe teraz żeby się to przetarło to chyba z milion kilometrów musiałbym zrobić autem :) :wink: Co do śrub to użyj starych bo nie ma sensu zakładać nowych ja chyba z trzeci lub czwarty raz to rozbierałem i zawsze stare śruby używałem do ponownego montażu.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D