Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam pytanie odnosnie pompy abs/dsc w bmw e91 2006r 2.0 diesel 163km. W jaki sposob mozna ja odlaczyc elektrycznie tak aby nie pracowala bo musze cos sprawdzic. Myslalem nad wyjeciem bezpiecznikow (bo wg rozpiski sa 4) ale niektore sa wspolne np ze swiatlami czy spryskiwaczami. Czy na pomnie jest jakis przewod elektryczny ktory mozna odlaczyc? jak tak to w ktorym miejscu. I prosze nie pisac o wylaczniku kontroli trakcji gdyz znalazlem podobny problem do mojego w ktorym pomoglo dopiero odlaczenie pompy i chcialbym sprawdzic czy odlaczenie pompy pomoze. Jezeli tak to pomoze mi to w dalszej diagnozie. Dziekuje za pomoc i pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Poprostu wypnij wtyczkę z pompy , tylko na wyłączonym zapłonie .

Robiłem takie próby -będzie niezła choinka na zegarach brak prędkościomierza ,licznika kilometrów itd .

Kiedyś jeździłem tak tydzień czasu (byłem zmuszony)i wszystko wróciło do normy jak zapiołem wtyczkę .

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokładnie
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"