Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich

Jestem nowy,pierwszy post, przepraszam jeżeli powielać. Moja e46 318i 2002 rok silnik n42 b20 ,ostatnio pojawil się problem w postaci wypadajacych zapłonow i braku mocy, (wymienione za mojej kadencji rozrząd, wszystkie cewki,alternator) mój mechanik mówi 5 ze to kwestia zużycia silnika i problem można rozwiązać poprzez bardzo kosztowne naprawy. Ostatnio dzięki wskazowkom z forum odpialem przeplywomierz i o dziwo auto śmiga bez problemów ww; czy to rzeczywiście jest wina przeplywomierza? ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może być, sprawdź najpierw szczelność dolotu, później błędy i ile mierzy przepływomierz na wolnych obrotach i przy pełnym obciążeniu na 3 biegu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wpierw możesz wizualnie ocenić czy nie widać uszkodzeń/pęknięć na dolocie powietrza. Następnie możesz spryskać go jakimś samostartem/zmywaczem czy nawet plakiem przy odpalonym silniku, jak wzrosną obroty to masz nieszczelność, ewentualnie możesz zrobić próbę dymową.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Witam

nie mam pojęcia co może być nie tak.... dolot szczelny(nawet mój mechanik go sprawdzał przy ostatniej naprawie) dziwne zachowanie auta, po podłączeniu przepływki, problem jest, odpinam czujnik vvt i problem znika, nie ma braku mocy czy to na wysokich obrotach czy na niskich, brak kontrolki o błędzie... macie Panowie jakiś pomysł, bo ręce mi opadły, chciałem sprzedać auto (nie pakując nikogo na minę i przygody), a widzę,że narobiło się problemów... :mad2: :shock:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Daj foto tego co odpiąłeś albo wskaż na schemacie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL