Skocz do zawartości

BMW e46 318d - problem z odpaleniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wstępie chciałbym się ze wszystkimi przywitać, ponieważ jestem tu nowy, Siemanko:)

Od jakiegoś czasu mam problem z odpaleniem auta. Podczas przekręcania kluczyka do pozycji docelowej (wszystkie kontrolki świecą), auto nie chce odpalić. Słychać tylko charakterystyczne cykanie. Dodam, że akumulator jest nowy. Dzieje się to raz na jakiś czas. Dzisiaj miałem ową sytuację, auto było odpalane 10 x pod rząd bez żadnego problemu, na koniec jak chciałem wyjechać z garażu, cykanie i brak reakcji... Odczekałem z 10 min, spróbowałem znów i brak reakcji. Włożyłem kluczyk ponownie i przekręciłem go, trzymając przycisk od centralnego zamka no i załapał ( nie wiem czy to coś dało, po prostu chwytałem się każdego sposobu). Może to być wina akumulatorka w kluczyku ? Przed odpaleniem auta, centralny zamek działa normalnie, inaczej nie otworzyłbym auta, chociaż z 2 tyg temu miałem i z tym problem, więc musiałem otwierać poprzez włożenie kluczyka do zamka. Co obstawiacie Panowie ? Kostka od stacyjki ? Rozrusznik ? Czy może jednak ten akumulatorek ? Dodam jeszcze, że najczęściej ten problem występuje na ''ciepłym'' silniku. Nie miałem jeszcze problemu z odpaleniem auta po dłuższym postoju.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jaki silnik? M47 czy M47N? Nagraj to cykanie i jak auto nie odpala. Warto podpiąć pod komputer, może jakiś błąd nakieruje.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Czy to cykanie to jest takie jak przy słabym aku ? Jak by tak było to do sprawdzenia ciągłość masy oraz (+) aż do rozrusznika i sam rozrusznik

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
A to się K3m0T ucieszy jak zobaczy Twojego avatara ;-)

Widzę, że taki sam :-D Zmienię, żeby nie było :-) Dzięki za sugestie Panowie. Sprawdzę i dam znać co i jak.