Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, słuchajcie mam problem taki, że wkładam już do mojej 318CI trzeci nowy termostat zagrzewam go do 106-7 stopni i termostat nie otwiera dużego obiegu, raz próbowałem wyciągnąć termostat zakładając samą obudowę i wszystko chodziło , jaka może być przyczyna, na INPIE nie pokazuje żadnych błędów od silnika? :( :( :?
Opublikowano

A może otwiera ale masz tak słaby obieg że to nie pomaga aby szybko schłodzić blok silnika ?

Jak było bez wkładu termostatu to płyn powoli ale cały czas sobie krążył w układzie i nie było przegrzewania.

Czy masz wydajną pompę ?

Czy masz mocny przelew z małego obiegu ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
dobra udało mi sie uporać z problemem, termostat w końcu sie otworzył, teraz zostało tylko dobrze odpowietrzyć i spuścić nadmiar płynu, dzięki za odpowiedź :)
Opublikowano
jednak dalej jest coś nie tak , zrobiłem 7km termostat otworzył sie przy 60 stopniach (test nr 7) dojechałem do stacji paliw 12km zgasiłem samochód , odpaliłem i po 5km sprawdziłem temperaturę 105-106 stopni i wąż na dole zimny górny mocno napuchnięty czy to dalej wina termostatu? jedyny pomysł jaki mi przychodzi do głowy to spróbować go jeszcze odpowietrzyć jak nie zadziała to kupić oryginalny termostat, czy może być tak, że zamiennik podziałał jeden dzień i sie zepsuł? :( :? :?: