Skocz do zawartości

E39 520i/ 97r Radio...powrót do oryginału...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wiem bo czytałem że o radiach na forum było sporo ale mnie chodzi o coś innego a mianowicie chcę w moim aucie powrócić do oryginalnego radia do E39 przypuszczam że będzie to kaseta z wyjściem na zmieniarkę (podłączenie cyfrówki) bo CD są jednak drogie ale mnie interesuje model !!! Widziałem że są radyjka philipsa beckera i może jeszcze inne i właśnie który z tych modeli będzie najlepszym wyborem, głównie chodzi mi o brzmienie , możliwość regulacji itp. Wiem że w tych już trochę wiekowych sprzętach "szału" nie będzie ale mi głównie zależy na wyglądzie wnętrza auta żeby było w oryginale... Co mi polecicie .... pozdro....
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Najlepszą opcją alpine jest, choć też nie urywa, dopiero wpięcie AUX (opcja po 2003r) i equalizer ze źródła poprawia dźwięk. Ale pierwsze alpine po 2000r chyba dopiero były. Może coś ustrzelisz na allegro, zdarzają się tanie, ale dodatkowo przejściówkę z okrągłych na płaskie piny byś potrzebował.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam trochę odgrzeję temat bo jest na czasie a mianowicie jak w tytule wróciłem do oryginału a mianowicie Radio Philips CD Bussines i Mid z dwoma przyciskami z prawej strony Audio i Zegar i BC (którego nie posiada moje auto). Dorobiłem podłączenie "Mida" wszystko ładnie gra i wygląda a teraz przymierzam się do zakupu zmieniarki cyfrowej nie wiem jeszcze jakiej firmy ale to temat na później... mnie chodzi o to (na wyświetlaczu brak przycisku MODE) czy taki zestaw zagra !!! czytałem na różnych forach że dopiero po podpięciu pojawi się napis Mode , albo że skoro nie ma go to nie zagra.. Jak to w końcu jest z tymi zmieniarkami i tym brakiem funkcji MODE bo już wertuję ten temat dość długo ale dalej nie wiem co i jak. Proszę o konkretne podpowiedzi jak ktoś miał styczność z tym radyjkiem... A tak na marginesie zapytam czy to BC na Midzie pójdzie uruchomić czy nie warto się w to bawić??? pozdrawiam .....
Opublikowano
U mnie jest przycisk "CDC" na wyświetlaczu w MID aby przełączyć tryb na zmieniarke (posiadam zmieniarke cyfrowa). Jest to chyba 2 lub 3 przycisk od prawej strony.
Opublikowano
U mnie jest tylko samo CD ostatni przycisk w dolnym rzędzie z "kreseczkami".. pozdro..
Opublikowano
To nie wiem. Być może radio nie obsługuje zmianiarki? Albo przycisk pokaże się dopiero po podłączeniu zmieniarki. Szczerze nir wiem bo ja jak zmieniałem radio to od razu podłączyłem zmieniarke i mam przycisk CDC od samego początku
Opublikowano
Możesz podać nazwę tej zmieniarki bo podobne nie wszystkie chcą się łączyć....pozdro..