Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich mam taki problem z moją bunia dzisiaj jadąc do sklepu dojechalem zasiłek auto po zakupach wsiadam do auta i zapalił mi się kontrolka silnika i nie ma mocy jakby turbina wogule nie chodziła ale zajrzałem pod maskę okazało się że wężyk pewnie od jakiegoś podciśnienia wyleciał więc go wciśnolem i nic mocy nie ma nie wiem czy to przez to że się kontrolka silnika pali proszę o szybką odpowiedź z góry dziękuję wszystkim
Opublikowano

Błędy, błędy i jeszcze raz błędy. Mógł to spowodować wypięty wężyk ale bez odczytania błędów nic sam nie zdziałasz. Inaczej to szukanie po omacku.

Możesz określić w jakiej okolicy jest ten wężyk?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pewnie od egr, auto z euro4? Jaka data produkcji? Trzeba sprawdzić błędy a jak to nie wyjaśni sprawy to przejechać się z komputerem i będzie widać z czym jest problem.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Klapka w kolektorze też może się nagle urwać a wcześniej było dobrze :wink: możesz wyczyścić egr i sprawdzić czy nie przycina się, sprawdzić wężyki podciśnienia czy nie są popękane/sparciałe, wyczyścić czujnik ciśnienia doładowania (bez grzebania w nim). To wszystko w ciemno a jak zaczniesz od diagnostyki to będzie wiadomo gdzie szukać przyczyny.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Wstaw fotki . Już kiedyś się pytałeś o złotą puszkę z przodu auta że Ci olej kapie, rozwiązałeś to ?

Zrób fotki i wstaw na jakiś hosting i daj od tego linka.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Niestety elektryczne w okolicy mówią że dopiero mogę podjechać w piątek moje pytanie brzmi czy można tak jeździć? Czy się nic nie stanie
Opublikowano
Jak to jest problem natury elektrycznej, pneumatycznej czy paliwowej to awaryjnie można jeździć ale jak to problem mechaniczny to na lawetę.

..........................................................................................

Opublikowano
Dziś pojechałem do jeszcze jednego elektryka powiedział że błąd może skasować ale jutro i powiedział że to nic nie pomoże bo turbina powinna ruszyć zaraz po podłączeniu wężyk podciśnienia czy to prawda?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po podłączeniu jakiego wężyka? Nie daj się naciągnąć na wymiany bez diagnostyki komputerowej i tu nie chodzi tylko o błędy, ale o sprawdzenie parametrów podczas jazdy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Maniek Ci poprzednio pisał abyś sprawdził wężyki podciśnienia bo jak są stare to pękają nimi ruszając .

Ty pisałeś że jeden wężyk był odłączony i go założyłeś czyli coś tam się z tym działo. Może na odwrót są podpięte ?

Jak te wężyki są oryginalne to bym je wymienił , takie sprzedają na metry.

Sprawdzić na OEM jak mają być podpięte.

http://www.realoem.com/bmw/pl/showparts?id=AS71-EUR-06-2002-E46-BMW-320d&diagId=11_3331

Nie wiem czy to jest schemat twojego ale możesz to sprawdzić wprowadzając nr VIN

Ps To nie znaczy że Ci postawiłem diagnozę ale to jest odpowiedz na twoje dopytywanie się o wężyk od pneumatyki

Opublikowano
A kojarzące może z przodu z tej strony co jest kierownica przy chłodnicy jest taki jakby czarny grzybek jak dobrze kojarzę to z dołu taki jakby siłownik a u góry wychodzi wężyk też jest dołączony wiecie czy może to być przyczyną?
Opublikowano

http://www.realoem.com/bmw/pl/showparts?id=AS71-EUR-06-2002-E46-BMW-320d&diagId=17_0142

Czy pytasz o element nr 4 ? To jest element wykonawczy do zamykania żaluzji, jego uszkodzenie nie ma wpływu na twój problem

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podłącz go, układ podciśnienia ma być szczelny. Przydałby Ci się ktoś kto zna się na tych silnikach.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Skąd jesteś ? Maniek ma obcykane te silniki to może znajdzie czas aby to zobaczyć

Opublikowano
Proszę pomóżcie elektryk dopiero w piątek a ja do piątku zwariuje co to może być nie chce się załączyć turbina to dokładnie wtedy mi nie wyskoczył wężyk z egr tylko kojarzące przy kolektor że ssący ten drugi wężyk gdzie jest bagnet to tam mi on wyskoczył skasowanie błędów pomoże???? Klapki w kolektorze ssący wykluczone już dawno ich nie ma proszę pomozcie
Opublikowano
Daj fotki, bo już nie wiem czy ty nie piszesz, może o przewodach od odmy ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dieslu nie żadnych przewodów od odmy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Koledzy pomóżcie bo już nie wiem co robić albo kojarzące może w którym miejscu jest turbina i macie może jakiś schemat podłączenia tych wężykow od podciśnienia
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Schematy są na www.realoem.com po wpisaniu nr vin odnajdziesz.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL