Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przydarzyła mi się awaria. W kolektorze ssącym odpadła mi dźwignia sterowania klapami, w zasadzie spadła z ośki a turbina ją wydmuchała na zewnątrz. Na portalach aukcyjnych nie mogłem znaleźć tego kolektora szukając po modelu auta, ale na RealOEM znalazłem, że ten sam kolektor stosowany jest w bodajże w 14 modelach BMW. Poszerzyłem kryteria wyszukiwania i znalazłem identyczny z wyglądu ale z E90 LCI. Po zakupie okazało się że jest zewnętrznie identyczny, ale nie posiada w środku klap. Czy założenie jego do mojego silnika nie spowoduje jakichś problemów?

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam chyba nic sie nie stanie nie wien jak w n47 ale w m47 wszyscy (no prawie)usuwają klapki stosując zaślepki

ja osobiście po zakupie usunąłem nie widze zadnej róznicy

Opublikowano
Ja posiadam N47 177km i usunołem klapki jeżdże 2 rok i bez problemu , nawet posiadam kolektor bez klapek jak by ktoś był zainteresowany pozdrawiam..
Opublikowano

@bol133

Czy razem z klapkami wywaliłeś silniczek sterujący, czy zostawiłeś żeby komputer nie generował jakichś błędów?