Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem po wymianie amorów, końcówek drążków, regeneracji wahaczy przyszedł czas na geometrie.

Panowie z serwisu twierdzą że nie są w stanie ustawić bo Kąty są zbyt duże. Z tyłu zalecili wymianę sprężyn. Natomiast z przodu lewe koło jest wg nich krzywe.... Od siebie dodam że pin na amorze gdy wymieniałem był ścięty.. jakieś propozycje?

Tył: dane wynikowe. Bieżące

Kąt PK -1.30. -2.21

-2.48

Przód:

Kąt PK. -0.20. -1.24

-0.01

Opublikowano

Wszelkie sugestie rozbijają się o prawidłowe ocenienie stanu obecnego bo z geometrią to jest tak że co jeden warsztat to co innego .

Czy poprzednio robiłeś geometrię ?

Czym była robiona geometria ?

Czy mają doświadczenie w BMW?

Jakie masz sprężyny ? a jakie fabrycznie powinieneś mieć ?

Krzywe koło ? hmm... latanie bokiem i krawężnik ? a może tylko felga ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Nie robiłem geometrii.

Bokiem też nie latałem.

Sprężyny seria.

To co mnie nurtuje to fakt że pin był ścięty. Jedni piszą że trzeba go ściąć przy korekcie pochylenia koła(podobno BMW przewiduje nawet sprzęt do tego) inni że nie.

Nie wiem czy te 1.24 z przodu z lewej da się skorygować aż o tyle. Wg nich nie. Niestety wysłałem żonę i więcej nie wiem poza suchymi liczbami. Do tyłu nawet panowie nie przystąpili stwierdzili że to za dużo i tyle. Mam wrażenie że żyją ze sprawdzania a nie ustawiania....

Opublikowano

Pierwszy post z tego linku może Ci sporo wyjaśni viewtopic.php?f=15&t=155430

Post jest stary i dzisiaj łatwiej jest znaleźć dobry warsztat ale szkoda jechać do pierwszego lepszego

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.